Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd -- jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Info: Priser

Föredrar ni att läsa i listformat, kolla prislistan

Allt kostar 400 kr

Som regel kostar alla piercingar 400 kronor per hål hos hos mig. Vanliga priser hos andra studios är 400-800 kr beroende på studio och placering. Ofta är de piercingar som anses mer avancerade dyrare, medan öron och dylikt kostar mindre. Jag tycker detta är fel, då det är väldigt liten kostnadsskillnad på det material en använder, dessutom tar de ungefär lika mycket tid. 400 kronor är självklart med någon form av läksmycke. Ibland går det att välja till annan modell, kristall osv för några tior extra. Tidigare kostade piercingutförande mindre hos mig, men bland annat på grund av ökade omkostnader i samband med inbrott var jag tvungen att höja.

Jag tycker absolut inte det är fel att andra studios tar mer betalt. Ofta handlar det om större centrala studios, fasta öppettider, steriliserar själv och därför har möjlighet till större variation av läkningssmycken osv. Jag vill inte ta mycket mer pengar än jag behöver, speciellt inte när jag trivs med det och kan göra det vid sidan om annat.

Mängdrabatt: Kom fler - betala mindre!

Numera får ni mängdrabatt om ni gör flera piercingar av samma typ - även om det är på olika personer. Om en person vill ha två piercingar i läppen kostar det 700 kr totalt. Vill två personer ha var sin piercing i läppen kostar det också 700 kr totalt (350 kr/st). Mängdrabatten gäller när det är samma piercingtyp. Under- och överläpp räknas som samma typ. Öronpiercingar och dermal anchors/enpunktspiercingar är undantagna från detta.

  • 1 piercing 400 kr
  • 2 piercingar 700 kr (350kr/st)
  • 3 piercingar 990 kr (330kr/st)
  • Fler piercingar: 330 kr/st

Förutom öron...

Eftersom så många gör öronpiercingar på dåliga sätt, t ex med pistolHåltagningspistol
Ett föråldrat och dåligt sätt att göra piercingar. Håltagningspistolen går ej att rengöra (och är ej en engångsprodukt), varför den rent hygieniskt bör uteslutas. Dessutom skapas mer ärrvävnad jämfört med kanyl, vilket gör att hålet syns mer om man tar ut den, samt är svårare att töja och mer svårläkt. Man bör ta alla piercingar med kanyl (eller liknande), även öronpiercingar.
, eller rentav hemma, har jag sympatisänkt priset en del på dessa. I örsnibb och övriga mjukare delar av örat med 1,2 mm i tjocklek kostar det 250 kr för första, och 200 kr för efterföljande (och det görs på samma person och samma tillfälle). Övriga öronpiercingar (helix, conch, snug, tragus och andra som ej är i mjukdelarna) kostar 350 kr, eller två för 600 kr, inklusive så kallade industrialpiercing. Önskas annan tjocklek eller annat smycke kostar det 30-100 kr extra. Tänk på att hårdare delarna av öronen är svårläkta, och där rekommenderas speciell rengöring.

...och enpunktspiercingar...

Sen den något modernare implantattypen dermal anchor, eller enpunktspiercingEnpunktspiercing
Även kallade "dermal anchors", är en typ av piercing där en platta placeras under huden, och någon typ av platta/kula placeras på utsidan. Det kan låta som en jobbig piercing/implantat, men har betydligt kortare och enklare läktid än andra ytliga piercingar.
, har ett särskilt pris då dom ännu är så ovanliga. Grossistpriset för ett sådant smycke är cirka tio gånger högre än ett vanligt piercingsmycke. Övriga studios i Sverige tar mellan 600 och 1200 för en sådan. Hos mig kostar första 600 kronor, andra 500 kronor, efter det 400 kronor. Många föredrar kristall och/eller större platta (5 mm diameter istället för 4 mm), vilket kostar 50-80 kr extra per anchor.

Rengöring, tillbehör och smycken att byta till

För icke-orala ansiktspiercingar rekommenderar jag i första hand H2Ocean spray för 120 kr - speciellt till hårdare delen av öronen samt näsvingen. För piercingar i navel, bröstvårta och i underlivet rekommenderar jag i första hand att rengöra med AntisepticAntiseptic Bodysoap
En rengöringstvål framtaget för rengöring av piercingar under läktiden framförallt nedanför halsen (navel, bröstvårta, genitalpiercingar). Ett alternativ till detta kan vara lactacydtvål.
BodysoapAntiseptic Bodysoap
En rengöringstvål framtaget för rengöring av piercingar under läktiden framförallt nedanför halsen (navel, bröstvårta, genitalpiercingar). Ett alternativ till detta kan vara lactacydtvål.
, 80 kr. Dessa säljs hos mig. Smycket som sätts in i början är ofta längre än det bör vara när det är läkt, så det kan vara smart att köpa kortare smycke direkt, framförallt när det gäller tunga och dylikt då dessa kan skada tänder och tandkött. Till de flesta piercingar går det att få en i annan design och/eller med kristall redan på läksmycket för 30 till 100 kr mer. Dessa kan behållas även efter läktiden, eventuellt på ett annat smycke.

På framförallt genitala piercingar går det att lägga till bedövning för 50 kr. Läs mer på bedövningssidan.

.