Non-Swedish? English summary of webpage

.
OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Smycken

Köpa smycken

Nedan finns lite kortfattat om vilka smycken jag normalt har hemma, och vilka priser som gäller.

Ringar
 • BCR- och hästskoringar i 1,2 och 1,6 mm, blanka (SS316L och titan), svarta och guldfärgade. Diametrar från 7 till 16 mm. Har även vissa i 9 och 11 mm! Dessa kostar 60-110 kr.
 • Hästskoringar i plast i olika färger i 1,6 och 1,2 mm. Diametern är 10 och 12 mm. Dessa kostar 70-80 kr.
 • Segmentringar i 1,2 och 1,6 mm, blanka, svarta och guldfärgade. Dessa kostar 110-120 kr. Vissa varianter har jag även med gångjärn (smidigare), kostar 10-20 kr extra.
 • Smileyringar i 1,2 mm. Framförallt blanka. Fungerar som BCR, men istället för en kula är det en platta som stänger ringer, vilket är snällare för tänder och tandkött när den används som smycke i smileypiercingen. Kostar 80-100 kr.
 • Spiralsmycken i 1,2 och 1,6 mm. Liknar en hästskoring men går mer än ett varv och "twistad" vilket gör att den bildar en spiral, men två (exempelvis) kulor på ändarna.
 • BCR- och hästskoringar i 2,0 till 4,0 mm. Framförallt blanka. Kostar 80 till 160 kr.
Stavar / barbeller / tungsmycken / bananabells
 • Tungsmycken (1,6 mm) i metall där ena kulan har en bild/ikon på sig, allt från döskallar till "Suck Me" och Hello Kitty. Kostar 70-90 kr.
 • Barbeller (1,6 mm) i plastmaterial (vissa uv-reaktiva), extra snälla mot tänder och tandkött. Kostar 60-80 kr.
 • Grövre barbeller, blanka. Kostar 80-120 kr.
 • Bananabells / böjda barbeller i 1,2 och 1,6 mm. Till framförallt ögonbryn, vertikala underläppar, navlar, genitalpiercingar och vissa bröstvårtor. Blanka, svarta, guldfärgade med kulor eller koner på. Kostar 80-120 kr.
Smyckeskomponenter
 • Metallkulor (metallfärgade, svarta och guld) i olika storlekar till 1,2 mm och 1,6 mm-smycken. Kostar 10 till 40 kr beroende på material, färg etc.
 • Metallkulor med sten i olika färger, storlekar och modeller till 1,2 mm och 1,6 mm-smycken. Kostar 20-50 kr.
 • Plastkulor i olika färger, motiv etc. Främst till 1,6 mm-smycken (t ex för tunga). Snälla för tänderna. Kostar 20-30 kr. Finns mängdrabatt.
 • Spikar, koner etc i metall (blank, svart och guld) och plast. De flesta kostar 20-40 kronor. Har även långa spikar som kostar lite mer.
 • Stavar (raka och böjda) i 1,2 och 1,6 mm. Metallfärgade, svarta och i färger (även självlysande & uv-reaktiva) i längder från 6 till 60 mm. Kostar 40-80 kr.
Övriga smycken
 • Labretsmycken i 1,2 och 1,6 mm. Metall och plast i olika längder (från 5 till 50 mm). För läppar, öron, kinder osv. Kostar 70-100 kr
 • Massor av navelsmycken (1,6 mm) i olika färger och material, samt en del så kallade hängsmycken. Dessa kostar 70 till 130 kr.
 • Nosestuds / nässkruvar / näsvingepiercingar, med olika motiv. Metallfärgade framförallt, men även guld och svart. Kostar 60-110 kr.
 • Enklare töjningar i 3 till 20 mm. Metallfärgade tunnlar, silikontunnlar (framförallt svarta och vita, men i många storlekar andra färger) och olika töjstavar. Kostar 50-140 kr.
 • Och en massa fler smycken.

Här är några bilder på några smycken jag hade hemma i november 2016. Detta kan förstås ändras, men beställer ofta hem det jag säljer slut på. Klicka för att se större bilder.

Specialbeställningar

På grund av att det finns så otroligt många kombinationer av smyckesdesig, färg, material, och storlekar (tjocklek, längd, diameter, kulstorlek osv) kan jag inte ha allting i lager. Jag är dock återförsäljare för flera företag. Vissa kräver stora beställningar, vilket gör att jag bara beställer någon gång per år.

Jag handlar relativt ofta från Barbarella. Önskar ni köpa något från deras sortiment går det att höra av sig, och jag har det i regel hemma inom några veckor (om det ej är beställningsvaror). Priserna är normalt något lägre än vad som står på deras hemsida. Har ni beställt något (oavsett om ni betalat något i förväg) och ni lämnat kontaktuppgifter så skickar jag ut mail och/eller sms när det kommit in.

Läksmycken

De smycken som sätts in initialt i en piercing (i en oläkt piercing) kallas läksmycken. Läksmycken väljs ut av piercaren efter hur kroppsdelen ser ut, vävnaden, tänkt placering och riktning, samt delvis vad kunden önskar. Det som utmärker läksmycken (jämfört med vanliga smycken) är att dom har ett material som tål att sitta i oläkt öppen vävnad, och framförallt som kroppen tål fungerar med (biokompatibilitet). Jag använder i regel höggradig titanium och/eller bioplast. Dessutom ska dom vara steriliserade innan isättning.

Jag säljer inga läksmycken. Detta är framförallt för att inte uppmana personer att göra piercingar hemma. Det är väldigt ovanligt att en är tillräckligt kunnig, har möjlighet till (och tillräcklig kunskap om) hygien och sterilitet, kunskap hur kroppen fungerar. Har ni ändå gjort misstaget att låta någon utan kunskap osv pierca er och tror er behöva ett läksmycke så hör av er. Ibland går hål gjorda av amatörer att rädda.

Önskar ni något speciellt läksmycke, t ex med kristall i viss färg osv, går det att höra av sig. Dock beställer jag sterilisering ganska sällan, vilket gör att ni behöver höra av er ganska långt i förväg. Se under rubriken Specialbeställningar.

.