Non-Swedish? English summary of webpage

.
OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Gästbok


Idag är det drop-in mellan 16 och 18 (längre vid behov), kom gärna förbi om du har kortare ärende!
Hitta hit. Enbart kontanter. Eventuellt tid innan eller efter det också, ring/sms:a för att boka.
Vill boka tid istället? Hör av dig tidigast 10:00 för bokning.

Visa plan för kommande vecka

Skriv gärna kommentarer och frågor här! Ni kan även nå mig på min mobil (helst ej sms) på phone number. Håll god ton och skippa påhopp och hot så blir allt så mycket trevligare!

Den senaste månaden har genomsnittstiden för svar varit 1 dygn och 12 timmar.

Meddelande
Skriv 3 här:  för att undvika spambotar
Namn:
E-mail:
Skicka till: gästboken endast offer
Önskar eventuellt svar till e-mail
Meddelande:

Katrin Ahlenius Pennling

- 2023-01-23 19:33
Hej! Läst på lite om dermals och många säger att dom inte är permanent, utan att det är mer regel än undantag att dom vandrar ut. Läst om dem som hävdar att man ofta bara får ha dem i 2år innan dom måste tas bort. Äre så?

Offer svarar

:

Hej!
Det är korrekt. Har ingen riktig statistik, men framförallt beror det på placering och "tur". För det kan räcka att fastna en gång eller slå till den lite hårdare (speciellt om det är på ställe som inte är mjukt bakom). för att den ska vilja ut. Finns folk som lyckas med det redan efter några månader, medan jag nyligen träffade en gammal stammis som haft en jag gjort i över tio år. Men tyvärr inte så permanent som många önskar.

Cherstin Quinn

- 2023-01-21 16:32
Önskar veta om tid för en vertical labret för mig och snakebites för min dotter? (17 år) funderar på den 28e, åker till Umeå då.

Offer svarar

:

Hej!
Jag tar normalt bara bokning samma dag och över telefon (samtal/sms), men jag kommer vara i stan så kommer ha tid på eftermiddagen. Är upptagen från 18-tiden den lördagen.

T

- 2023-01-16 14:30
Hej! Gör du snake eye?

Offer svarar

:

Hej! Jag har den möjligheten ja. Men det är en speciell och mer riskfylld piercing, så normalt inte under 18, inte drop-in samt kostar lite mer än en vanlig piercing (kräver specialsmycke).

Jenny

- 2022-12-26 21:28
Hej

Kommer du att ta bokningar 2 eller 3 januari? Avser bokning av hål i näsvinge.
God fortsättning och gott slut på det gamla året!
Mvh Jenny Lundqvist, Vidsel i Norrbotten

Offer svarar

:

Hej!
Jodå det lär jag göra. Troligen upptagen 2:a mot kvällen, och den 3:e (tisdag) drop-in 16-18 (då behöver inte ens boka). Hör av er samma dag för att boka tid. Detsamma!

Åsa Hernell

- 2022-12-16 14:21
Vill göra två piercingar i öra. Ej snibb.
Önskar komma nån dag 28-29 dec eller mellan 2-5 januari 2023
Hur gör jag för att boka med dig?
Hälsningar Åsa

Offer svarar

:

Hej!
Det går säkert att lösa. Jag har inte bestämt om jag ska bort över nyår, men något av datumen bör oavsett fungera. Ring eller be om smsbokningsmall samma dag för att boka tid. På startsidan ser du hur planen ser ut ca närmaste veckan, om jag reser bort eller så.

Nelly

- 2022-12-14 23:17
Hej! Försökte skicka ett mail men vet inte om det kom fram.
Vi piercade broskpiercingar för några dagar sen hos dig, och köpte den sprayen du rekommenderade (Prontolind), men läste på Barbellas hemsida att den ej rekommenderas för brosk-piercing. Blir lite förvirrad, vad är det som stämmer? :)

Offer svarar

:

Hej!
Nej, inte fått något mail om det. Fick inte heller notis om att ni skrivit här förrän nu, kan vara något strul med mailen. Vilken adress skickade ni till?
Den leverantören dom köper ifrån hade sagt det på en konferens, men det är ingenting som tillverkaren gått ut med, och jag har kört den på broskpiercingar i över tre år utan de problem som deras leverantör påstår. Jag rekommenderar den fortfarande. :)

Nelly

- 2022-12-14 13:49
Hej! Försökte skicka ett mail men vet inte om det kom fram.
Vi piercade broskpiercingar för några dagar sen hos dig, och köpte den sprayen du rekommenderade (Prontolind), men läste på Barbellas hemsida att den ej rekommenderas för brosk-piercing. Blir lite förvirrad, vad är det som stämmer? :)

Lina

- 2022-12-01 08:19
Finns de fler än ett läksmycke man kan välja mellan som inte gör att de kostar extra? Med vänlig hälsning

Offer svarar

:

Nej, normalt är det ett typ av läksmycke som ingår. De flesta andra går på 30-100 kr extra, finns vissa på uppemot 250 kr extra.

Samuel

- 2022-11-25 22:16
Tja jag o en kompis Ebba vill pierca oss den 2 december. Finns det tid då? Eftermiddagen passar bäst för oss.

Offer svarar

:

Hej! Jag har varit bortrest några dagar, men nu tillbaka. Det bör troligen gå. Jag tar bara bokning samma dag, så ring eller be om smsbokningsmall dagen ni vill förbi. Troligen är jag upptagen onsdag 15:30-20.

Elin

- 2022-10-26 06:15
Hej! Jag undrar bara om ni kan byta en rook piercing på mig. Jag precis flyttat upp hit och har min ”läkestav” i och haft den i över ett år och den blivit ful i färgen. Men vågar inte byta själv. Hur fungerar det?

En annan fråga, vad har ni för smycken när det kommer till Daith? 😊

Offer svarar

:

Hej!

Jadå. Ring/smsboka samma dag, eller kom förbi på drop-in (tis/tors 16-18) så löser vi.

Svårt att sammanfatta i ett mail, finns mer att välja på när det är läkt än som läksmycken. Sen beror det på hur tjock daithen är, vissa smycken jag har fungerar bara på tunnare. Enklast är att komma förbi så ser vi! Men har mycket basicgrejor i silverfärgat, guldfärgat och svart men även en del med stenar, hjärtan osv.

Saga Fagerheim

- 2022-09-22 14:09
Hej! Jag ville gärna pierca min navel, näsvingen och tungan, undra om det går att göra dom på samma dag? Och om du isåfall möjligtvis har tid imorgon efter 12? :)
Mvh, Saga

Offer svarar

:

Hej!
Jodå det är inga problem att göra dom samtidigt. Fredagar är dom mest stressiga dagarna, men kan gå någon gång mellan 12:30 och 15:30, beroende på hur annat blir. Ring eller be om smsbokningsmall samma dag oavsett så ser vi.

Katrin Ahlenius Pennling

- 2022-09-21 10:45
Vad använder du för lälsmycke till forward helix?
Skulle du va ok med om man tog med sig eget, steriliserat såklart, titansmycke?

Offer svarar

:

Hej!
Ofta 1,2mm labretsmycke i bioplast/titan med kula/sten på framsidan. Ibland kan jag vilja köra barbell, beroende på hur det ser ut och placering.
Är det steriliserat och inte utgånget (datummärkt) och lämplig längd är det ingen omöjlighet. Dock är "titan" är lite luddigt när det gäller smycken, och behöver veta hur ytan är också för att veta att den är vettig (säljs mycket skräp som är titanlegeringar), men vet du tillverkare och den är ok så. Kanske smidigast om du ringer, eller tar med det du har + info så ser vi på plats.

Vusale Muradova

- 2022-08-24 21:30
Hej jag skulle vilja ha piercing i örat då det är på lite olika ställen, undrar vad det skulle kosta då jag inte hittar priset i prislistan.
Tragus
Daith
Auricle
Snug
Rook ?

Offer svarar

:

Fjärde gången du frågar samma sak nu (eller uppdaterar sidan med samma data)

Vusale Muradova

- 2022-08-22 15:56
Hej jag skulle vilja ha piercing i örat då det är på lite olika ställen, undrar vad det skulle kosta då jag inte hittar priset i prislistan.
Tragus
Daith
Auricle
Snug
Rook ?

Offer svarar

:

Hej!
Alla du listar är broskpiercingar, vilket är 400 kr med standardsmycke och utan rengöring. Mängdrabatt om du gör fler av samma typ (dvs två tragus eller så). Många vill ha andra smycken än det som ingår (+30 till +200 kr), och rekommendar starkt rengöringsspray för 100-130 kr som normalt räcker till fler än en piercing. Jag rekommenderar att vänta med broskpiercingar tills det inte är så varmt/fuktigt längre, men du kan komma förbi på drop-in och planera och kika på smycken om du vill.

Johan

- 2022-08-21 17:48
Hejsan!

Jag har länge funderat på att pierca sidan av nedre läppen och vill gärna ha ring där så snabbt som möjligt. Din hemsida säger att läketiden är 4-10 veckor. Vad är det som gör så att läketiden skiljer sig så pass?

Mvh,
Johan

Offer svarar

:

Hej!

Dels hur tjock läppen är där vi piercar, dels hur din kropp mår (hur bra den är på att läka, påverkas av kost, sömn osv) och dels hur ifred den får vara. Då utgår vi ifrån att du tar hand om den på ett snällt sätt (eftervård), och inte gör något dumt - det går alltid att få längre läktid.

L

- 2022-08-18 01:25
Då kommer en följdfråga på ditt svar, om du skulle ta en titt på min navel för att se om det finns något alternativ osv, skulle det kosta, och vad isf?:)

Offer svarar

:

Hej! Jodå absolut. Typiskt ärende som passar för drop-in, som jag har idag 16-18. Nejdå, tar inte betalt för det.

L

- 2022-08-17 03:59
Hej!
Har du såkallade ”floating piercings” till navel? Och om du har, skulle det kosta extra att bli piercad med en sådan?

Offer svarar

:

Hej!
Just nu har jag inte sådana läksmycken hemma, så kan inte sätta in det vid piercingtillfället. Förhoppningsvis är det löst senare i höst. Det jag kan göra just nu är att sätta in ett smycke med mindre kula på undersidan, vilket kan vara lämpligt ändå beroende på hur naveln är. Eventuellt har jag en annan idé för att få motsvarande effekt som går redan nu, men även det beror mer specifikt på hur din navel ser utt så vi får ta det på plats. Ja, du bör räkna med 100-200 kr extra. Sen kan det alltid kosta extra om du vill ha sten(ar), guld/svart eller så.

Lilly

- 2022-08-17 03:57
Hej!
Jag vill ta en navelpiercing, men min navel stänger sig när jag sitter ner. Så min fråga är helt enkelt om du tar piercing ändå fast min navel inte är öppen när jag sitter ner:)

Offer svarar

:

Hej!
Det är då ofta inte lämpligt att ha ett navelsmycke, men kan gå med annan typ av smycke. Jag måste kika på dig för att kunna bedöma. Men det behöver inte vara omöjligt. :)

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-18 17:45
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Offer svarar

:

Jodå, redan svarat på detta. :)

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-17 10:19
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Offer svarar

:

Hej!
Menade du helgen som var så gick det dåligt, kom precis tillbaka till Umeå. Inte jättesmidigt att ta navelpiercing under sommaren ändå. I övrigt har jag tid de flesta dagar framöver nu.

Verra

- 2022-07-16 18:22
Hej jag har haft hål i läppen på sidan och det har växt igen och är som ett ärr efter det kan man ta om de så man slipper se de fula ärret eller måste man ta på ett annat ställe?

Offer svarar

:

Hej!
Det är ofta inga större problem att ta om en piercing i läppen. Kan ta ngot längre tid läkmässigt, men brukar fungera. Ring/smsboka samma dag, eller kom förbi på drop-in.

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-16 14:28
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-15 20:39
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Emma

- 2022-07-11 12:49
Hej, vi skriver dagen innan för att veta att du är på plats, vi har runt 30 mil till Umeå och vill inte åka i onödan


Offer svarar

:

Gör så, eller ha koll på hemsidan ("Visa plan tiden framöver") där uppdaterar jag ofta.

Najma

- 2022-07-08 23:59
När snarast kan du göra en näspiercing, skulle vilja göra innan 15 juli.

Offer svarar

:

Hej!
Är det septum så är det inga problem, är det näsvinge (på sidan) rekommenderar jag att vänta. I övrigt så bör jag ha tid mån-ons veckan som kommer, sen borta några dagar igen.

Lovisa

- 2022-07-02 21:36
Behövs de vårdnadshavares godkännande för nipplepiercing om man är 17?

Offer svarar

:

Normalt kräver jag alltid godkännande från vårdnadshavare under 18 om personen inte gjort samma/liknande tidigare.

N...

- 2022-06-25 03:32
Hej, är jätte sugen på att ta navelpercing men vet dock inte om jag kan det.
Har typ en inåt navel men den är lite mer utåt än än vanlig. Så är jätte osäker om jag kan ta en navelpercing eller inte?

Offer svarar

:

(Du angav en felaktig mailadress så lägger svaret här istället)
Hej!
Du får komma förbi så får jag kika på det. Det är oavsett inte jättesmidigt att ta sån under sommarmånaderna, så troligen vettigast att vänta till hösten oavsett. Men är tillbaka ca 11 juli om du vill förbi så kan jag göra bedöming.

Anonym

- 2022-06-12 17:22
Hej, jag tog en navelpiercing hos dig i början på december 2021. Hade inga problem med piercingen, hade inga tajta kläder eller högmidjade byxor, rengjorde varje kväll, har inte badat sen jag gjorde den etc.

Den gör inte ont och det kommer ingen vätska från den, men den senaste månaden har den varit torr och mer och mer av piercingen kommer till ytan och syns. Migrerar den och vad ska jag göra? Om den migrerar helt, kan man pierca om den? Tyckte verkligen om den…

Offer svarar

:

Hej!
Åh tråkigt att höra. Bytt smycke eller så? Men ja, det låter som att den migrerar, och ändrar du inget lär det bara bli värre. Var den torr borde du använt/använda helosansalva (som det står på skötselråden).

Navlar är den piercing som oftast är svår att göra om, men måste kika på den för att bedöma. Även om det går är det alltid större risk att det händer igen. Men det låter som att du borde ta ut den så fort som möjligt, eller komma förbi i studion (t ex nu, om du är snabb). Sen får vi kika på den till hösten igen och se hur lämplig den är att pierca om, men kan göra en rätt bra bedömning redan nu.

Anonym

- 2022-06-12 16:09
Hej, jag tog en navelpiercing hos dig i början på december 2021. Hade inga problem med piercingen, hade inga tajta kläder eller högmidjade byxor, rengjorde varje kväll, har inte badat sen jag gjorde den etc.

Den gör inte ont och det kommer ingen vätska från den, men den senaste månaden har den varit torr och mer och mer av piercingen kommer till ytan och syns. Migrerar den och vad ska jag göra? Om den migrerar helt, kan man pierca om den? Tyckte verkligen om den…

Moa Hellström

- 2022-06-02 20:41
Hej jag skulle vilja pierca min näsvinge och undra hur mycket det kostar samt om det finns en tid imorgon runt 17?

Offer svarar

:

Hej!
Beror på läksmycke osv, grundpriset är 500 kr men många vill (och ibland behöver) annat. Rekommenderar även rengöring för 100-130 kr. Så bäst att räkna på några hundra extra. Imorgon är jag upptagen 15:30-18:45. Eventuellt kan jag efter det. Ring/smsboka samma dag. Imorgon före 15 bör gå bättre annars, alternativt nästa vecka.

Ida

- 2022-05-31 17:24
Hej! Kan jag boka tid för nipple piercing? Gärna så snart som möjligt kanske nästa vecka. Mvh Ida

Offer svarar

:

Femte gången gillt ;) (Uppdaterar du och skickar med samma data så kommer du fortsätta skriva det där meddelandet, kan vara din webbläsare som flippar ur ifall du har tabb/fönster öppet)

Camilla

- 2022-05-31 14:29
Hej!
Utför du daith (migrän) piercing?
Ska man boka tid för det eller kan jag komma på drop-in?
Mvh Camilla

Offer svarar

:

Hej!
Jodå det gör jag. Det är ok att komma på drop-in för såna. Dock börjar det närma sig den fuktigaste perioden på året, så bäst att göra så fort som möjligt, eller vänta till efter sommaren (september/oktober).

Ida

- 2022-05-30 12:03
Hej! Kan jag boka tid för nipple piercing? Gärna så snart som möjligt kanske nästa vecka. Mvh Ida

Offer svarar

:

Tredje gången du frågar nu, räcker med en, redan svarat ju :)

Ida

- 2022-05-30 11:55
Hej! Kan jag boka tid för nipple piercing? Gärna så snart som möjligt kanske nästa vecka. Mvh Ida

Offer svarar

:

Hej!
Jodå, ring eller smsboka samma dag bara. Kan även gå att komma på drop-in (normalt tis & tors 16-18, men kolla alltid hemsidan först), då bara att dyka upp. Tar bara bokning över telefon, så ring/smsa samma dag.

Siri R

- 2022-05-26 15:48
Hej!
Har funderat på att ta en industrial hos dig dock vet jag inte om du gör sådana på 15åringar, min mor godkänner att jag tar en sådan och jag har ej piercat mig hos dig tidigare

tack för svar!

Offer svarar

:

Hej!
Jodå, det är ingen omöjlighet. Ring eller be om smsbokningsmall dagen du vill förbi, kan även gå att komma på drop-in. Dock närmar det sig den fuktiga perioden på året, och då är det märkbart högre infektionsrisk. Dessutom är jag bortrest mycket på sommaren och har svårt att hjälpa till vid problem. Än så länge hinner det läka en del innan det troligen blir fuktigt, men antingen borde du göra det så fort som möjligt, eller kanske vettigare, att vänta till september/oktober.

Pernilla Holmström

- 2022-05-14 13:31
Hej!

Vill bara tacka så mycket för du hjälpte min dotter gällande percing! Har en mycket nöjd tjej här hemma.

Mvh Pernilla H

Offer svarar

:

Hej!
Härligt att höra. Hoppas läkningen går fint :) Bara att höra av er om det skulle vara något.

Unda

- 2022-05-08 16:44
Hej, jag undrar hur länge man ska ha kompress efter navel piercing, jag tog navel piercing för en vecka sedan och har inte märkt var eller nån sår skorpa. Är inte röd och har inte speciellt ont skulle jag säga, jag har varit noga med tvätten varje kväll. Så jag vill kolla med dig om hur länge du skulle säga att jag ska ha den mer?

Offer svarar

:

Hej!
Så länge du har den är det ingen risk du fastnar eller kommer åt, men många orkar inte längre än någon vecka, speciellt om det inte kommer någon vätska eller så. Kör du längre än det mindre risk det blir några problem, men valfritt.

Matilda

- 2022-05-02 16:24
Hej!
Jag gjorde en septum piercing hos dig i början av februari och jag undrar bara hur man vet om den har läkt. Min är snart 3 månader gammal och jag skulle gärna vilja byta smycke men vet inte om jag borde. Det sticker till i hålet ibland när jag roterar smycket vilket gör mig lite osäker.

Offer svarar

:

Hej!
Jag brukar säga att när det sett och känts helt bra minst en månad (dygnet runt). Kan vara någon nerv som ligger och bråkar. Har det kommit någon vätska eller så senaste månaden? Om inte skulle jag nog våga byta. Du kan ju komma förbi så kan jag kika och hjälpa.

Leia

- 2022-04-28 15:31
Hej, vad har ni för alternativ på navelpiercing smycke?

Offer svarar

:

Hej!
Du menar läksmycken? Det beror lite på hur naveln ser ut, men har traditionella navelsmycken med sten (lite olika färger), går att få med sten där uppe också. Finns även svart variant.
Menar du till senare har jag mycket mer, med hängen, i guld, rosé osv. Bäst är om du kommer förbi genom att boka eller komma på drop-in (ofta tis & tors 16-18).

Maria

- 2022-04-28 11:16
Hur långt ska man vänta med att bada efter en navelpiercing?

Offer svarar

:

Så länge du har vattentät kompress går det att göra tidigt, även om jag brukar avråda första veckorna bara pga risken att det läcker in. Att bada utan kompress bör helst väntas med tills det inte kommer vätska osv, men ofta går det ändå, men högre risk för infektion och/eller att störa läkningen på andra sätt. Sen om det dröjer en månad eller ett halvår, det märks. :)

Maria

- 2022-04-24 21:44
Har ni någon åldersgräns på piercing i navel? Har en 13 åring som gärna vill ha

Offer svarar

:

Hej!
Ingen definitiv åldersgräns, så ifall vi alla tror att det kan fungera (att personen kan ta hand om den osv) låter det inte som en omöjlighet. Dock är det ofta lurigt att göra om navelpiercingar, så missköter personen den finns det risk att det inte går att ha senare, inte ens tio år senare. Ring/smsboka eller kom förbi på drop-in för att boka tid!

anonym

- 2022-03-30 18:11
Hej! Jag undrar hur lång tid det brukar ta för hål i örsnibben att läka och så innan man kan börja bada? Villl liksom inte bli begränsad till sommaren.

Offer svarar

:

(Det är fjärde gången du frågar detta nu)
Hej!
Jag har skrivit på skötselråden "2-4 månader" för sådana, men ofta är det tillräckligt ok att bada efter 1-2 månader. Sen behöver det inte bli problem tidigare heller, men risken finns. Bäst att pierca dig så fort som möjligt.

Klara Hasselvik

- 2022-03-29 21:38
Hej! tar du bokningar under helgen?

Offer svarar

:

Hej!
Det händer absolut. Ring/smsboka samma dag för att boka tid, tidigast 12 på lör/sön.

(tidigare inlägg är borta)
.