Non-Swedish? English summary of webpage

.
OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Gästbok


Bortrest/Otillgänglig, åter ca måndag 12 juni.
Skicka ett sms så hör jag av mig när jag är tillgänglig!

Snart: Borta ca 23 juni - 9 juli.

Visa plan för kommande vecka

Skriv gärna kommentarer och frågor här! Ni kan även nå mig på min mobil (helst ej sms) på phone number. Håll god ton och skippa påhopp och hot så blir allt så mycket trevligare!

Den senaste månaden har genomsnittstiden för svar varit 10 timmar och 55 minuter.

Meddelande
Skriv 9 här:  för att undvika spambotar
Namn:
E-mail:
Skicka till: gästboken endast offer
Önskar eventuellt svar till e-mail
Meddelande:

M

- 2023-05-17 12:57
Hej!
Har funderat på att pierca näsvingen men tvekar lite med tanke på att jag varit sjuk länge i körtelfeber o ännu inte är frisk. Bör man vänta tills man är helt frisk då immunförsvaret påverkas när man piercar sig?

Offer svarar

:

Hej!
Bäst är såklart om du är helt frisk. Jag skulle dock säga att det är en avvägning om du tänker göra det närmaste månaderna, då det är märkbart högre infektionsrisk under sommarmånaderna (juli-augusti), så att ha en nytagen piercing då är inte optimalt. Det bästa är att vänta ut både sjukdom och den högre luftfuktigheten. Ju friskare du är desto bättre. Jag kan dock inte ge dig råd kring medicinska åkommor, så bäst är om du hör med en läkare om det. Är du märkbart sjuk kommer jag inte att pierca dig oavsett. Hör av dig dagen du vill förbi, eller kom på drop-in.

Lina

- 2023-05-16 13:36
Hur många hål rekommenderar du att man pierca samtidigt i öronen?

Offer svarar

:

Beror på. Mjukdelar kan fungera rätt många om du står ut med det (alltid värre med fler samtidigt), även på båda sidor. Brosk är en helt annan sak, och där kan även sömn osv göra att det är lämpligast att du bara gör ett öra i taget. Sällan jag är ok att göra fler än tre broskpiercingar i en sittning, och även det kan vara mycket. Beror även på mer specifikt vad det är, aktiviteter, resor, när på året osv. Slå en signal eller hellre kom förbi på drop-in så kan vi diskutera det.

Ebba

- 2023-05-01 18:02
Heej jag undrar om du fortfarande gör cheek piercings ^^

Offer svarar

:

Hej!
Jodå absolut, gjort flera par bara i år :) Men du ska vara medveten om riskerna, och att det kan vara en lurig piercing.

Linda Lilliesköld

- 2023-04-02 20:54
Hej,

Jag gjorde en labret hos dig för ca 13 år sedan. Tog bort den pga, att tandläkaren påstod att plattan på smycket trängdes ner tandköttet. Men nu vill jag ha, en vertikal labret. Då det inte borde påverka/vidröra tandköttet. Sticker du i samma hål, eller oavför. Tänker om mitt gamla hål ställer till det. Vill även veta pris och om det är möjligt att boka tid dagtid.

Offer svarar

:

Hej!
Om du kör på bioplast på sidan samt har så kort stav som fungerar ställer det sällan till det för tänder och tandkött. Men vertikal labret är ju en annan sak. Det går ofta att sticka på samma ställe, men det beror på hur den placerades då. När det gäller vertikala labretter finns det inte så mycket att variera på för att få en lämplig placering. Är det på/vid gamla hålet ska det inte vara några problem, möjligen något längre läktid, men dom läker generellt bra oavsett. Grundpriset är 500 kr, men sen beror på vad du önskar för smycke, och om du vill köpa rengöring av mig osv. Ring eller be om smsbokningsmall samma dag så kan vi säkert ordna det, t ex idag. Annars har jag drop-in tis & tors 16-18, då bara att komma förbi. Jag tar inte bokning över gästbok/mail.

Mona

- 2023-04-02 12:00
Hej
Gjorde en daith hos dig mot migrän, trodde inte det skulle bli någon skillnad, men mindre anfall och udden av de värsta anfallen, så tack, ska boka för nästa öra åxå 👌

Offer svarar

:

Hej!
Härligt att höra, så skönt. Toppen, gör så! Går bra att komma på drop-in också.

Saga Johansson

- 2023-03-24 13:18
Hej! Skulle vilja ta hål i naveln idag, har du någon tid?

Offer svarar

:

Hej!
Tyvärr inte, och jag tar bara bokning över samtal/sms/Signal, så ring eller skriv samma dag. Har eventuellt tid imorgon (lördag), annars bättre tid på söndag/måndag.

Lova

- 2023-03-07 02:00
Vad är eran åldersgräns med navelpercing med vuxen med?

Offer svarar

:

Hej!
Jag har ingen exakt åldersgräns, men jag utgår från att du med vuxen menar förälder/dylikt, och då är det normalt inga problem ned till 14 år. I vissa fall yngre än det, om alla tror det kan fungera. Slå en signal om du/ni vill diskutera det.

Solveig

- 2023-02-17 12:39
Hej!
Gör du floating navel? Alltså inte en ”vanlig” navelpiercing, utan den som passar för oss med fel anatomi.

Offer svarar

:

Hej! Jodå jag har möjlighet till det. Jag har inte lika många och fina läksmycken som till en traditionell navelpiercing, men det går ju att byta senare. Ring eller be om smsbokningsmall dagen du vill förbi, om du vill boka tid.

Katrin Ahlenius Pennling

- 2023-01-23 19:33
Hej! Läst på lite om dermals och många säger att dom inte är permanent, utan att det är mer regel än undantag att dom vandrar ut. Läst om dem som hävdar att man ofta bara får ha dem i 2år innan dom måste tas bort. Äre så?

Offer svarar

:

Hej!
Det är korrekt. Har ingen riktig statistik, men framförallt beror det på placering och "tur". För det kan räcka att fastna en gång eller slå till den lite hårdare (speciellt om det är på ställe som inte är mjukt bakom). för att den ska vilja ut. Finns folk som lyckas med det redan efter några månader, medan jag nyligen träffade en gammal stammis som haft en jag gjort i över tio år. Men tyvärr inte så permanent som många önskar.

Cherstin Quinn

- 2023-01-21 16:32
Önskar veta om tid för en vertical labret för mig och snakebites för min dotter? (17 år) funderar på den 28e, åker till Umeå då.

Offer svarar

:

Hej!
Jag tar normalt bara bokning samma dag och över telefon (samtal/sms), men jag kommer vara i stan så kommer ha tid på eftermiddagen. Är upptagen från 18-tiden den lördagen.

T

- 2023-01-16 14:30
Hej! Gör du snake eye?

Offer svarar

:

Hej! Jag har den möjligheten ja. Men det är en speciell och mer riskfylld piercing, så normalt inte under 18, inte drop-in samt kostar lite mer än en vanlig piercing (kräver specialsmycke).

Jenny

- 2022-12-26 21:28
Hej

Kommer du att ta bokningar 2 eller 3 januari? Avser bokning av hål i näsvinge.
God fortsättning och gott slut på det gamla året!
Mvh Jenny Lundqvist, Vidsel i Norrbotten

Offer svarar

:

Hej!
Jodå det lär jag göra. Troligen upptagen 2:a mot kvällen, och den 3:e (tisdag) drop-in 16-18 (då behöver inte ens boka). Hör av er samma dag för att boka tid. Detsamma!

Åsa Hernell

- 2022-12-16 14:21
Vill göra två piercingar i öra. Ej snibb.
Önskar komma nån dag 28-29 dec eller mellan 2-5 januari 2023
Hur gör jag för att boka med dig?
Hälsningar Åsa

Offer svarar

:

Hej!
Det går säkert att lösa. Jag har inte bestämt om jag ska bort över nyår, men något av datumen bör oavsett fungera. Ring eller be om smsbokningsmall samma dag för att boka tid. På startsidan ser du hur planen ser ut ca närmaste veckan, om jag reser bort eller så.

Nelly

- 2022-12-14 23:17
Hej! Försökte skicka ett mail men vet inte om det kom fram.
Vi piercade broskpiercingar för några dagar sen hos dig, och köpte den sprayen du rekommenderade (Prontolind), men läste på Barbellas hemsida att den ej rekommenderas för brosk-piercing. Blir lite förvirrad, vad är det som stämmer? :)

Offer svarar

:

Hej!
Nej, inte fått något mail om det. Fick inte heller notis om att ni skrivit här förrän nu, kan vara något strul med mailen. Vilken adress skickade ni till?
Den leverantören dom köper ifrån hade sagt det på en konferens, men det är ingenting som tillverkaren gått ut med, och jag har kört den på broskpiercingar i över tre år utan de problem som deras leverantör påstår. Jag rekommenderar den fortfarande. :)

Nelly

- 2022-12-14 13:49
Hej! Försökte skicka ett mail men vet inte om det kom fram.
Vi piercade broskpiercingar för några dagar sen hos dig, och köpte den sprayen du rekommenderade (Prontolind), men läste på Barbellas hemsida att den ej rekommenderas för brosk-piercing. Blir lite förvirrad, vad är det som stämmer? :)

Lina

- 2022-12-01 08:19
Finns de fler än ett läksmycke man kan välja mellan som inte gör att de kostar extra? Med vänlig hälsning

Offer svarar

:

Nej, normalt är det ett typ av läksmycke som ingår. De flesta andra går på 30-100 kr extra, finns vissa på uppemot 250 kr extra.

Samuel

- 2022-11-25 22:16
Tja jag o en kompis Ebba vill pierca oss den 2 december. Finns det tid då? Eftermiddagen passar bäst för oss.

Offer svarar

:

Hej! Jag har varit bortrest några dagar, men nu tillbaka. Det bör troligen gå. Jag tar bara bokning samma dag, så ring eller be om smsbokningsmall dagen ni vill förbi. Troligen är jag upptagen onsdag 15:30-20.

Elin

- 2022-10-26 06:15
Hej! Jag undrar bara om ni kan byta en rook piercing på mig. Jag precis flyttat upp hit och har min ”läkestav” i och haft den i över ett år och den blivit ful i färgen. Men vågar inte byta själv. Hur fungerar det?

En annan fråga, vad har ni för smycken när det kommer till Daith? 😊

Offer svarar

:

Hej!

Jadå. Ring/smsboka samma dag, eller kom förbi på drop-in (tis/tors 16-18) så löser vi.

Svårt att sammanfatta i ett mail, finns mer att välja på när det är läkt än som läksmycken. Sen beror det på hur tjock daithen är, vissa smycken jag har fungerar bara på tunnare. Enklast är att komma förbi så ser vi! Men har mycket basicgrejor i silverfärgat, guldfärgat och svart men även en del med stenar, hjärtan osv.

Saga Fagerheim

- 2022-09-22 14:09
Hej! Jag ville gärna pierca min navel, näsvingen och tungan, undra om det går att göra dom på samma dag? Och om du isåfall möjligtvis har tid imorgon efter 12? :)
Mvh, Saga

Offer svarar

:

Hej!
Jodå det är inga problem att göra dom samtidigt. Fredagar är dom mest stressiga dagarna, men kan gå någon gång mellan 12:30 och 15:30, beroende på hur annat blir. Ring eller be om smsbokningsmall samma dag oavsett så ser vi.

Katrin Ahlenius Pennling

- 2022-09-21 10:45
Vad använder du för lälsmycke till forward helix?
Skulle du va ok med om man tog med sig eget, steriliserat såklart, titansmycke?

Offer svarar

:

Hej!
Ofta 1,2mm labretsmycke i bioplast/titan med kula/sten på framsidan. Ibland kan jag vilja köra barbell, beroende på hur det ser ut och placering.
Är det steriliserat och inte utgånget (datummärkt) och lämplig längd är det ingen omöjlighet. Dock är "titan" är lite luddigt när det gäller smycken, och behöver veta hur ytan är också för att veta att den är vettig (säljs mycket skräp som är titanlegeringar), men vet du tillverkare och den är ok så. Kanske smidigast om du ringer, eller tar med det du har + info så ser vi på plats.

Vusale Muradova

- 2022-08-24 21:30
Hej jag skulle vilja ha piercing i örat då det är på lite olika ställen, undrar vad det skulle kosta då jag inte hittar priset i prislistan.
Tragus
Daith
Auricle
Snug
Rook ?

Offer svarar

:

Fjärde gången du frågar samma sak nu (eller uppdaterar sidan med samma data)

Vusale Muradova

- 2022-08-22 15:56
Hej jag skulle vilja ha piercing i örat då det är på lite olika ställen, undrar vad det skulle kosta då jag inte hittar priset i prislistan.
Tragus
Daith
Auricle
Snug
Rook ?

Offer svarar

:

Hej!
Alla du listar är broskpiercingar, vilket är 400 kr med standardsmycke och utan rengöring. Mängdrabatt om du gör fler av samma typ (dvs två tragus eller så). Många vill ha andra smycken än det som ingår (+30 till +200 kr), och rekommendar starkt rengöringsspray för 100-130 kr som normalt räcker till fler än en piercing. Jag rekommenderar att vänta med broskpiercingar tills det inte är så varmt/fuktigt längre, men du kan komma förbi på drop-in och planera och kika på smycken om du vill.

Johan

- 2022-08-21 17:48
Hejsan!

Jag har länge funderat på att pierca sidan av nedre läppen och vill gärna ha ring där så snabbt som möjligt. Din hemsida säger att läketiden är 4-10 veckor. Vad är det som gör så att läketiden skiljer sig så pass?

Mvh,
Johan

Offer svarar

:

Hej!

Dels hur tjock läppen är där vi piercar, dels hur din kropp mår (hur bra den är på att läka, påverkas av kost, sömn osv) och dels hur ifred den får vara. Då utgår vi ifrån att du tar hand om den på ett snällt sätt (eftervård), och inte gör något dumt - det går alltid att få längre läktid.

L

- 2022-08-18 01:25
Då kommer en följdfråga på ditt svar, om du skulle ta en titt på min navel för att se om det finns något alternativ osv, skulle det kosta, och vad isf?:)

Offer svarar

:

Hej! Jodå absolut. Typiskt ärende som passar för drop-in, som jag har idag 16-18. Nejdå, tar inte betalt för det.

L

- 2022-08-17 03:59
Hej!
Har du såkallade ”floating piercings” till navel? Och om du har, skulle det kosta extra att bli piercad med en sådan?

Offer svarar

:

Hej!
Just nu har jag inte sådana läksmycken hemma, så kan inte sätta in det vid piercingtillfället. Förhoppningsvis är det löst senare i höst. Det jag kan göra just nu är att sätta in ett smycke med mindre kula på undersidan, vilket kan vara lämpligt ändå beroende på hur naveln är. Eventuellt har jag en annan idé för att få motsvarande effekt som går redan nu, men även det beror mer specifikt på hur din navel ser utt så vi får ta det på plats. Ja, du bör räkna med 100-200 kr extra. Sen kan det alltid kosta extra om du vill ha sten(ar), guld/svart eller så.

Lilly

- 2022-08-17 03:57
Hej!
Jag vill ta en navelpiercing, men min navel stänger sig när jag sitter ner. Så min fråga är helt enkelt om du tar piercing ändå fast min navel inte är öppen när jag sitter ner:)

Offer svarar

:

Hej!
Det är då ofta inte lämpligt att ha ett navelsmycke, men kan gå med annan typ av smycke. Jag måste kika på dig för att kunna bedöma. Men det behöver inte vara omöjligt. :)

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-18 17:45
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Offer svarar

:

Jodå, redan svarat på detta. :)

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-17 10:19
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Offer svarar

:

Hej!
Menade du helgen som var så gick det dåligt, kom precis tillbaka till Umeå. Inte jättesmidigt att ta navelpiercing under sommaren ändå. I övrigt har jag tid de flesta dagar framöver nu.

Verra

- 2022-07-16 18:22
Hej jag har haft hål i läppen på sidan och det har växt igen och är som ett ärr efter det kan man ta om de så man slipper se de fula ärret eller måste man ta på ett annat ställe?

Offer svarar

:

Hej!
Det är ofta inga större problem att ta om en piercing i läppen. Kan ta ngot längre tid läkmässigt, men brukar fungera. Ring/smsboka samma dag, eller kom förbi på drop-in.

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-16 14:28
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Freja Johansson Vedin

- 2022-07-15 20:39
Hej! Jag skulle vilja kolla om du har tid i helgen för navelpiercing. Jag är på besök hos min kusin, och jag är 14 år. Dock har jag godkännande av min mamma att göra det. Dock är hon inte med mig, då vi bor 25 mil härifrån. Har pratat med mamma och du kan få prata med henne i telefonen innan så du vet att det är okej innan. Enda tiden jag inte kan är söndag kväll, för då reser jag hem.

Du kan väl höra av dig om du har möjlighet och om det är okej för dig.

Ha en fin kväll!
Med vänlig hälsning, Freja!

Emma

- 2022-07-11 12:49
Hej, vi skriver dagen innan för att veta att du är på plats, vi har runt 30 mil till Umeå och vill inte åka i onödan


Offer svarar

:

Gör så, eller ha koll på hemsidan ("Visa plan tiden framöver") där uppdaterar jag ofta.

Najma

- 2022-07-08 23:59
När snarast kan du göra en näspiercing, skulle vilja göra innan 15 juli.

Offer svarar

:

Hej!
Är det septum så är det inga problem, är det näsvinge (på sidan) rekommenderar jag att vänta. I övrigt så bör jag ha tid mån-ons veckan som kommer, sen borta några dagar igen.

Lovisa

- 2022-07-02 21:36
Behövs de vårdnadshavares godkännande för nipplepiercing om man är 17?

Offer svarar

:

Normalt kräver jag alltid godkännande från vårdnadshavare under 18 om personen inte gjort samma/liknande tidigare.

N...

- 2022-06-25 03:32
Hej, är jätte sugen på att ta navelpercing men vet dock inte om jag kan det.
Har typ en inåt navel men den är lite mer utåt än än vanlig. Så är jätte osäker om jag kan ta en navelpercing eller inte?

Offer svarar

:

(Du angav en felaktig mailadress så lägger svaret här istället)
Hej!
Du får komma förbi så får jag kika på det. Det är oavsett inte jättesmidigt att ta sån under sommarmånaderna, så troligen vettigast att vänta till hösten oavsett. Men är tillbaka ca 11 juli om du vill förbi så kan jag göra bedöming.

Anonym

- 2022-06-12 17:22
Hej, jag tog en navelpiercing hos dig i början på december 2021. Hade inga problem med piercingen, hade inga tajta kläder eller högmidjade byxor, rengjorde varje kväll, har inte badat sen jag gjorde den etc.

Den gör inte ont och det kommer ingen vätska från den, men den senaste månaden har den varit torr och mer och mer av piercingen kommer till ytan och syns. Migrerar den och vad ska jag göra? Om den migrerar helt, kan man pierca om den? Tyckte verkligen om den…

Offer svarar

:

Hej!
Åh tråkigt att höra. Bytt smycke eller så? Men ja, det låter som att den migrerar, och ändrar du inget lär det bara bli värre. Var den torr borde du använt/använda helosansalva (som det står på skötselråden).

Navlar är den piercing som oftast är svår att göra om, men måste kika på den för att bedöma. Även om det går är det alltid större risk att det händer igen. Men det låter som att du borde ta ut den så fort som möjligt, eller komma förbi i studion (t ex nu, om du är snabb). Sen får vi kika på den till hösten igen och se hur lämplig den är att pierca om, men kan göra en rätt bra bedömning redan nu.

Anonym

- 2022-06-12 16:09
Hej, jag tog en navelpiercing hos dig i början på december 2021. Hade inga problem med piercingen, hade inga tajta kläder eller högmidjade byxor, rengjorde varje kväll, har inte badat sen jag gjorde den etc.

Den gör inte ont och det kommer ingen vätska från den, men den senaste månaden har den varit torr och mer och mer av piercingen kommer till ytan och syns. Migrerar den och vad ska jag göra? Om den migrerar helt, kan man pierca om den? Tyckte verkligen om den…

Moa Hellström

- 2022-06-02 20:41
Hej jag skulle vilja pierca min näsvinge och undra hur mycket det kostar samt om det finns en tid imorgon runt 17?

Offer svarar

:

Hej!
Beror på läksmycke osv, grundpriset är 500 kr men många vill (och ibland behöver) annat. Rekommenderar även rengöring för 100-130 kr. Så bäst att räkna på några hundra extra. Imorgon är jag upptagen 15:30-18:45. Eventuellt kan jag efter det. Ring/smsboka samma dag. Imorgon före 15 bör gå bättre annars, alternativt nästa vecka.

Ida

- 2022-05-31 17:24
Hej! Kan jag boka tid för nipple piercing? Gärna så snart som möjligt kanske nästa vecka. Mvh Ida

Offer svarar

:

Femte gången gillt ;) (Uppdaterar du och skickar med samma data så kommer du fortsätta skriva det där meddelandet, kan vara din webbläsare som flippar ur ifall du har tabb/fönster öppet)

Camilla

- 2022-05-31 14:29
Hej!
Utför du daith (migrän) piercing?
Ska man boka tid för det eller kan jag komma på drop-in?
Mvh Camilla

Offer svarar

:

Hej!
Jodå det gör jag. Det är ok att komma på drop-in för såna. Dock börjar det närma sig den fuktigaste perioden på året, så bäst att göra så fort som möjligt, eller vänta till efter sommaren (september/oktober).

Ida

- 2022-05-30 12:03
Hej! Kan jag boka tid för nipple piercing? Gärna så snart som möjligt kanske nästa vecka. Mvh Ida

Offer svarar

:

Tredje gången du frågar nu, räcker med en, redan svarat ju :)

Ida

- 2022-05-30 11:55
Hej! Kan jag boka tid för nipple piercing? Gärna så snart som möjligt kanske nästa vecka. Mvh Ida

Offer svarar

:

Hej!
Jodå, ring eller smsboka samma dag bara. Kan även gå att komma på drop-in (normalt tis & tors 16-18, men kolla alltid hemsidan först), då bara att dyka upp. Tar bara bokning över telefon, så ring/smsa samma dag.

Siri R

- 2022-05-26 15:48
Hej!
Har funderat på att ta en industrial hos dig dock vet jag inte om du gör sådana på 15åringar, min mor godkänner att jag tar en sådan och jag har ej piercat mig hos dig tidigare

tack för svar!

Offer svarar

:

Hej!
Jodå, det är ingen omöjlighet. Ring eller be om smsbokningsmall dagen du vill förbi, kan även gå att komma på drop-in. Dock närmar det sig den fuktiga perioden på året, och då är det märkbart högre infektionsrisk. Dessutom är jag bortrest mycket på sommaren och har svårt att hjälpa till vid problem. Än så länge hinner det läka en del innan det troligen blir fuktigt, men antingen borde du göra det så fort som möjligt, eller kanske vettigare, att vänta till september/oktober.

(tidigare inlägg är borta)
.