Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Info: ÅldersgrĂ€nser

Inga lagstadgade ÄldersgrÀnser

Vi börjar sÄ hÀr: Det finns inga lagstadgade krav pÄ ÄldersgrÀnser nÀr det gÀller piercingar i Sverige.

Men...

Dock har de flesta studios, inklusive Offer Studio, nÄgon typ av ÄldersgrÀns. Jag har valt att göra bedömning utifrÄn Älder, tidigare piercingerfarenheter, kroppsdel - men framförallt hur lÀmpad personen och kroppsdelen Àr att bli piercad. Det finns alltsÄ ingen definitiv ÄldersgrÀns hos mig, utan det blir en bedömning.

Är du exempelvis 16 Ă„r, har tvĂ„ piercingar i lĂ€ppen och vill ha en tredje dĂ€r - dĂ„ ser jag troligen ingen anledning till att prata med förĂ€ldrarna innan.

Hur det gÄr till

NÀr det gÀller OK frÄn förÀldrar godkÀnner jag inte underskriven lapp eller liknande - jag vill prata med förÀldern. Antingen i verkligheten (pÄ plats i studion) eller över telefon vid piercingtillfÀllet.

Försök inte luras, tack

För att minska lockelsen att luras med fake:ad förÀlder eller ursÀkt att denna inte Àr tillgÀnglig tar jag ut en avgift pÄ 200 kr per piercing som bokats in nÀr förÀldern inte kunnat bekrÀftas. SÄ se till att förÀldern Àr tillgÀnglig pÄ telefon nÀr det gÀller - eller följer med som Àr allra smidigast. Avgiften fÄs dras av pÄ piercingkostnaden ifall den kan utföras inom en mÄnad med förÀlders bekrÀftade godkÀnnande.

Och personligen...

Rent personligt Àr jag emot ÄldersgrÀnser, jag tycker en ska fÄr ta sina egna beslut om sitt liv och sin kropp. Det Àr mÄnga som piercar sig hemma sjÀlv (dÀr en i praktiken inte kan fÄ det sÄ hygieniskt som det krÀvs), blir missnöjda och fÄr problem. Betydligt större risker Àn om piercingen Àr gjord hos en studio. Dock har jag förstÄelse för förÀldrar som Àr oroliga och Àr rÀdda för riskerna, varför jag ÀndÄ har nÄgon form av ÄldersgrÀns. Jag ser hellre att jag fÄr prata med dom, och kanske fÄ dom att Àndra syn pÄ detta.

Risker

LĂ€s frĂ„gan Är det farligt att pierca sig nĂ€r en Ă€r xx Ă„r gammal?.
.