Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Info: Åldersgränser

Inga lagstadgade åldersgränser

Vi börjar så här: Det finns inga lagstadgade krav på åldersgränser när det gäller piercingar i Sverige.

Men...

Dock har de flesta studios, inklusive Offer Studio, någon typ av åldersgräns. Jag har valt att göra bedömning utifrån ålder, tidigare piercingerfarenheter, kroppsdel - men framförallt hur lämpad personen och kroppsdelen är att bli piercad. Det finns alltså ingen definitiv åldersgräns hos mig, utan det blir en bedömning.

Är du exempelvis 16 år, har två piercingar i läppen och vill ha en tredje där - då ser jag troligen ingen anledning till att prata med föräldrarna innan.

Hur det går till

När det gäller OK från föräldrar godkänner jag inte underskriven lapp eller liknande - jag vill prata med föräldern. Antingen i verkligheten (på plats i studion) eller över telefon vid piercingtillfället.

Försök inte luras, tack

För att minska lockelsen att luras med fake:ad förälder eller ursäkt att denna inte är tillgänglig tar jag ut en avgift på 200 kr per piercing som bokats in när föräldern inte kunnat bekräftas. Så se till att föräldern är tillgänglig på telefon när det gäller - eller följer med som är allra smidigast. Avgiften fås dras av på piercingkostnaden ifall den kan utföras inom en månad med förälders bekräftade godkännande.

Och personligen...

Rent personligt är jag emot åldersgränser, jag tycker en ska får ta sina egna beslut om sitt liv och sin kropp. Det är många som piercar sig hemma själv (där en i praktiken inte kan få det så hygieniskt som det krävs), blir missnöjda och får problem. Betydligt större risker än om piercingen är gjord hos en studio. Dock har jag förståelse för föräldrar som är oroliga och är rädda för riskerna, varför jag ändå har någon form av åldersgräns. Jag ser hellre att jag får prata med dom, och kanske få dom att ändra syn på detta.

Risker

Läs frågan Är det farligt att pierca sig när en är xx år gammal?.
.