Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Piercingar: Kvinnliga genital

Andra namn / varianter: Vertikal och horisontell klitoriskappa, inre och yttre blygdläpp, Christina, Princess Diana etc
lekaleka En vertikal klitoriskappa. Enligt uppgift var det inte helt enkelt att cykla efter denna gjordes!
Läktid: 4-8 veckor för klitoriskappa och inre blygdläpp, övriga någon månad längre

Allmänt

Den vanligaste underlivspiercingen för kvinnor är vertikal klitoriskappa, tätt följt av horisontell. Vid inre och yttre blygdläpp är det vanligt att symmetri önskas, och har därför en på motstående sida. Det är inga större svårigheter att göra två/flera samtidigt. Framförallt när det gäller klitoriskappor, men delvis även övriga underlivspiercingar, så upplever många att dom får ökad känslighet då smycket kommer åt känsliga delar. Bärs en piercing i underlivet och upplever smärta vid sex eller annan aktivitet, och den är läkt, kan det vara en idé att töjaAtt töja
Det handlar om att man vill utvidga hålet, d v s få in större smycken. Att töja piercingar är nästan en hel vetenskap i sig. Det finns flera sätt, men en grundregel är att låta hålet läka helt först, och sedan ta det lugnt, inte mer än någon millimeter per månad.
den eller åtminstone byta smycke.

Placering

Över huvud taget skiljer det sig mycket mellan olika personer hur och var piercingar kan och önskas placeras i underlivet. När det gäller piercing i klitoriskappan är det fler som är lämpade för vertikal än horisontell, men vissa är lämpliga kandidater för båda. Princess Diana görs normalt i par, och är vertikala klitoriskappepiercingar på sidorna. Ett test en kan köra själv för att se hur lämplig en är för framförallt vertikal klitoriskappa är att ta en blöt topz och försiktigt peta in under själva kappan. Om kappan täcker större delen av topzhuvudet går det ofta bra att göra en vertikal kappa åtminstone. Inre och yttre blygdläpp kan placeras på många sätt, inte helt ovanligt med flera. Christina är en piercing som går från nedre delen av venusberget till strax ovanför klitoriskappan. Christina är en ytlig piercing och är därför mer svårläkt samt har risk för migrering.

Smycke

I klitoriskappa sätter jag oftast in en böjd stav på 1,6 mm, även om jag i vissa fall sätter i en någon typ av ring direkt. Oavsett vad så kan går det fint att byta när det väl är läkt. Blygdläpparna förses i regel med ring som initialtLäksmycke
Ett läksmycke är bara en benämning på ett smycke man har under läktiden. Det ska vara ett bra material, steriliserat (före insättning) och storlek/längd vald för piercingen. Detta är inget ni behöver oroa er för, piercaren väljer åt er. I många fall är läksmycket något längre än själva hålet (och därav längre än det smycke man egentligen vill ha) för att kroppsdelen kan svälla upp etc.
smycke på 1,6 mm. Tunnare än 1,6 mm är inte aktuellt på någon underlivspiercing, men att töjaAtt töja
Det handlar om att man vill utvidga hålet, d v s få in större smycken. Att töja piercingar är nästan en hel vetenskap i sig. Det finns flera sätt, men en grundregel är att låta hålet läka helt först, och sedan ta det lugnt, inte mer än någon millimeter per månad.
är inte omöjligt. Vid Christinapiercing sätter jag i en special böjd barbellBananbarbell
Även kallad bananabell. Detta är en böjd barbell, dvs en böjd stav, i regel med två kulor i ändarna. Vanliga att ha i ögonbryn och navel (navelpiercing är en bananabell där en en kula betydligt större och med motiv).
, eventuellt med pärla (som en navelpiercing) på 1,6 mm.

Under läktiden

Det är viktigt att inte använda några starka produkter i underlivet. Det jag rekommenderar i första hand är AntisepticAntiseptic Bodysoap
En rengöringstvål framtaget för rengöring av piercingar under läktiden framförallt nedanför halsen (navel, bröstvårta, genitalpiercingar). Ett alternativ till detta kan vara lactacydtvål.
Bodysoap, och att tvätta med denna en gång per dygn. Det är bra att göra detta i samband med dusch. För alla underlivspiercingar måste extra god hygien iaktas, byta underkläder varje dag. Inget sex eller annat lekande under läktidenLäktid
Läktiden är den tid man beräknar att en nytagen piercing läker sig (bildar hudvävnad t ex). När läktiden är över så känns piercingen helt ok, ingen irritation, rodnad, ömhet eller liknande. Tänk dock på att piercingen fortsätter läka efter den s k läktiden. Kan vara bra att veta om man vill töja, då man bör vänta extra länge efter läktiden.
!

Dölja eller ta ur

Önskar en att dölja sin underlivspiercing fungerar kläder utmärkt. Vid tillfällig uttagning av smycket tillfälligt bör försiktighet iaktas då piercingar i underliv kan dra ihop sig och eventuellt växa igen snabbt. Att ta ut dom helt är inga problem, lämnar eventuellt ett par prickar där smycket satt. Det finns även mer eller mindre diskreta smycken.

.