Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Piercingar: Smiley

Läktid: 2-4 veckor

Allmänt

En väldigt lättläkt och enkel piercing. Dock finns risk för migrering, dvs att kroppen stöter ifrån smycket. Ofta beror det på dåliga/olämpliga smycken eller myckete lekande, men ibland vill dom helt enkelt inte stanna. Ibland går dom att göra om på ett vettigt sätt, kom förbi så behdömer jag.

Placering

Piercingen sitter i strängen under överläppen, och kallas smiley då den är tänkt att synas främst när personen ler. Alla har inte/knappt någon sträng från början, vissa lyckas förstöra den genom snusande osv. När det gäller rakheten/symmetrin kan den vara lurig dock. Läppen måste lyftas upp för att kunna pierca denna, och pga kroppens asymmetri kan det göra en piercing sne när läppen sedan släpps ned. Sen hittar smycken ofta sina favoritplaceringar på den skrovliga tandköttet (eller tänderna), vilket också i regel gör det asymmetriskt.

Smycke

Det som ingår är en vanlig BCRBCR
Ball Closure Ring, d v s en ring som stängs med hjälp av en kula (med två små gropar i för att fastna).
i 1,2mm, men många lägger till lite extra och får en hästsko eller en BCR med sten i. Det finns speciella smycken gjorda för smiley där "kulan" istället är en platta (med framsida antingen blank eller med kristall/sten) för att skona tänder och tandkött. Alla smycken finns i olika diametrar, och kan därför vara mer eller mindre synliga redan från början. Det går även att sätta in en kort stav som då i regel inte syns.

Under läktiden

För att hjälpa piercingen att läka så bra som möjligt sköljs munnen med koksaltlösningKoksaltlösning
Även kallat saltvattenlösning, är en blandning av salt och vatten, förslagsvis ca 1/2 tsk salt per 3 dl vatten. Koka upp och låt svalna något innan användning mot kroppen. För optimal effekt använder man havssalt ("salt utan jod"). Finns även att köpa på apoteket.
efter all mat- och dryckintag (förutom rent vatten). Ny koksaltlösning bör göras varje dag.

Dölja eller ta ur

För att dölja en smiley räcker det ofta att sätta in ett mindre smycke, och absolut minst syns en kort stav med små kulor. Tänk på att slemhinnor lätt växer igen, så ha alltid smycke i om du vill behålla hålet.

.