Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Piercingar: Tongueweb

Andra namn / varianter: Tungsträngen
Läktid: 2-4 veckor

Allmänt

En väldigt lättläkt och enkel piercing, som dock är ganska ovanlig. Att byta en tonguewebpiercing själv kan vara lurigt, så bra att veta att det går att få hjälp vid byte.

Placering

Piercingen sitter i strängen under tungan. Hur det ser ut där varierar, men på dom flesta går det att sätta en piercing där.

Smycke

Det som ingår är en vanlig BCRBCR
Ball Closure Ring, d v s en ring som stängs med hjälp av en kula (med två små gropar i för att fastna).
eller stav (eventuellt böjd) i 1,6mm. Det går att få hästsko eller andra typer av smycken redan i början. Smycket kan vara något större/längre än önskvärt i början, men inte särskilt påtagligt.

Under läktiden

För att hjälpa piercingen att läka så bra som möjligt sköljs munnen med koksaltlösningKoksaltlösning
Även kallat saltvattenlösning, är en blandning av salt och vatten, förslagsvis ca 1/2 tsk salt per 3 dl vatten. Koka upp och låt svalna något innan användning mot kroppen. För optimal effekt använder man havssalt ("salt utan jod"). Finns även att köpa på apoteket.
efter all mat- och dryckintag (förutom rent vatten). Ny koksaltlösning bör göras varje dag.

Dölja eller ta ur

Vad sägs om att inte gapa och lyfta på tungan samtidigt? :) Denna piercing syns annars bara (om ens då) när personen leker med den. Men visst går det att sätta in små genomskinliga kulor på en stav om det önsks. Tänk på att slemhinnor lätt växer igen, så ha alltid smycke i om du vill behålla hålet.

.