Non-Swedish? English summary of webpage

.
OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Smycken

Köpa smycken

Nedan finns lite kortfattat om vilka smycken jag normalt har hemma, och vilka ungefÀrliga priser som gÀller.

Ringar
 • BCR- och hĂ€stskoringar i 1,2 och 1,6 mm, blanka (SS316L och titan), svarta, guld- och rosĂ©guldfĂ€rgade. Diametrar frĂ„n 7 till 16 mm. Har Ă€ven vissa i 9 och 11 mm! Dessa kostar 80-180 kr.
 • HĂ€stskoringar i plast framförallt svart och genomskinligt i 1,6 och 1,2 mm, har Ă€ven en del i andra fĂ€rger. Diametern Ă€r dĂ„ 10 och 12 mm, i 1,2 finns dom Ă€ven i 6 och 8 mm. Dessa kostar 80-120 kr.
 • Segmentringar i 1,2 och 1,6 mm, blanka, svarta och guld- och rosĂ©guldfĂ€rgade. Dessa kostar 120-180 kr. De flesta har numera gĂ„ngjĂ€rn.
 • Smileyringar i 1,2 mm. Framförallt blanka, men Ă€ven en del guldfĂ€rgat. De flesta fungerar som BCR, men istĂ€llet för en kula Ă€r det en platta som stĂ€nger ringer, vilket Ă€r snĂ€llare för tĂ€nder och tandkött nĂ€r den anvĂ€nds som smycke i smileypiercingen. Finns Ă€ven en del med gĂ€ngning och snĂ€llare baksida (inte metall). Kostar 100-180 kr.
 • Spiralsmycken i 1,2 och 1,6 mm. Liknar en hĂ€stskoring men gĂ„r mer Ă€n ett varv och "twistad" vilket gör att den bildar en spiral, men tvĂ„ (exempelvis) kulor pĂ„ Ă€ndarna. BĂ„de i svart och blank, vissa sĂ€ljs utan Ă€ndar/kulor. 80-180 kr.
 • BCR- och hĂ€stskoringar i 2,0 till 4,0 mm. Framförallt blanka, en del svarta. Kostar 100 till 250 kr.
Stavar / barbeller / tungsmycken / bananabells
 • Tungsmycken (1,6 mm) i metall (blanka, svarta, guld) med 5 eller 6 mm kulor. BĂ„de symmetriska med kulor, och dĂ€r ena sidan har ett motiv, en sten eller nĂ„got annat Ă€n en kula (piller, diverse symboler osv). Kostar 80-150 kr.
 • Tungsmycken (1,6 mm) i plastmaterial (vissa uv-reaktiva), extra snĂ€lla mot tĂ€nder och tandkött. Kostar 70-100 kr.
 • Övriga barbeller/stavar (1,6 mm) för bröstvĂ„rta, genitalpiercing, öronpiercingar inklusive industrial i alla tĂ€nkbara lĂ€ngder. MetallfĂ€rgade, guld, svart och vit plast osv. Med eller utan kulor. 50-200 kr.
 • Grövre barbeller (2,0-4,0 mm), blanka, lite blandade lĂ€ngder frĂ„n 8 till 16 mm. Även en del runt 25-40 mm för framförallt genitalpiercingar. 130-250 kr.
 • Bananabells / böjda barbeller i 1,2 och 1,6 mm. Till framförallt ögonbryn, vertikala underlĂ€ppar, navlar, genitalpiercingar och vissa bröstvĂ„rtor. Blanka, svarta, guldfĂ€rgade med kulor eller koner pĂ„. Kostar 80-180 kr.
Smyckeskomponenter
 • Metallkulor (metallfĂ€rgade, svarta och guld) i olika storlekar till 1,2 mm och 1,6 mm-smycken. Kan finnas frĂ„n 2,0 til 10 mm. Kostar 30 till 70 kr beroende pĂ„ material, fĂ€rg, eventuellt specialstorlek etc.
 • Metallkulor med sten i olika fĂ€rger, storlekar och modeller till 1,2 mm och 1,6 mm-smycken. Kostar 40-80 kr.
 • Plastkulor i olika fĂ€rger, motiv etc, Ă€ven sjĂ€lvlysande. FrĂ€mst till 1,6 mm-smycken (t ex för tunga, bröstvĂ„rta, underlĂ€pp), men Ă€ven en del 1,2 mm. För tungpiercing och dylikt Ă€r de snĂ€lla för tĂ€nderna. Kostar 20-50 kr. Finns mĂ€ngdrabatt.
 • Spikar, koner etc i metall (blank, svart och guld) och plast. De flesta kostar 30-60 kronor. Har Ă€ven lĂ„nga spikar som kostar lite mer.
 • InterngĂ€ngade plattor och kulor, för dermal anchor (enpunktpiercingar) samt interngĂ€ngade vanliga smycken. 60-130 kr.
 • Diverse andra gĂ€ngade komponenter, som tĂ€rningar, halvkulor osv i 1,2 och 1,6 mm. 40-100 kr.
 • Gummi och silikonringar ("o-ringar") i storlekar frĂ„n 0,5 mm till 40 mm, för att hĂ„lla töjningar pĂ„ plats eller för att hindra övriga smycken frĂ„n att rotera/flyttas. Kan finnas i olika fĂ€rger. 10-30 kr
 • Samt en massa fler delar.
Övriga smycken
 • GĂ€ngade labretsmycken i 1,2 och 1,6 mm. Metall och plast i olika lĂ€ngder (frĂ„n 5 till 45 mm). För lĂ€ppar, öron, kinder osv. Kostar 80-130 kr
 • Pushlabretsmycken i 1,2 och 1,6 mm i bioplast. PĂ„ dessa sitter normalt platta stenar (vita framförallt, men har en del andra fĂ€rger ocksĂ„), men finns Ă€ven trippelstenar och andra finare varianter. AnvĂ€nds ofta i öron, men fungerar Ă€ven i lĂ€ppen och andra stĂ€llen dĂ€r platt baksida Ă€r ok. Kostar 120-280 kr
 • Massor av navelsmycken (1,6 mm). MĂ€ngder av olika designer, varianter och storlekar, Ă€ven vissa hĂ€ngsmycken. Framförallt 8 och 10 mm lĂ„nga, men har en del lĂ€ngre och kortare. Har Ă€ven "gravidsmycken". Kostar 80-300 kr.
 • Nosestuds / nĂ€sskruvar / nĂ€svingepiercingar, med olika motiv. MetallfĂ€rgade framförallt, men Ă€ven guld och svart. Kostar 60-150 kr.
 • Clickers till framförallt septum (1,2 och 1,6), men Ă€ven vissa som Ă€r anpassade för öron som helix, daith, rook och conch. Mest blanka i grunden, men Ă€ven guld, svart osv. 130 till 300 kr.
 • Töjningar och pluggar i 3 till 20 mm. MetallfĂ€rgade tunnlar, silikontunnlar, en del "roligare" varianter, och olika töjstavar i plast och metall. Kostar 60-200 kr.
 • Retainers, smycken gjorda för att synas sĂ„ lite som möjligt. Till septum, lĂ€pp, ögonbryn osv. Kostar 70-130 kr.
 • Specifika bröstvĂ„rtesmycken, framförallt stavar med kulor som har stenar riktade framĂ„t, men Ă€ven vissa "sköldar", omslutande ringar (som en ring runt bröstvĂ„rtan) osv. Kostar 120-300 kr.
 • Och en massa fler smycken.

HÀr Àr nÄgra bilder pÄ nÄgra smycken jag hade hemma i november 2016. Detta kan förstÄs Àndras, men bestÀller ofta hem det jag sÀljer slut pÄ, Àven om mÄnga "finare" smycken utgÄr och byts ut mot nya.. Klicka för att se större bilder.


AllmÀnt

Jag har en hel del smycken i lager — men ofta inte sĂ„ mĂ„nga av varje. Det finns otroligt mĂ„nga kombinationer av smyckesdesign, fĂ€rg, material, och storlekar (tjocklek, lĂ€ngd, diameter, kulstorlek osv), och Ă€ven om jag lagerför mer Ă€n de flesta andra mindre studios sĂ„ har jag inte allt hemma. Det hĂ€nder Ă€ven att saker utgĂ„r, och nya kommer till. Jag Ă€r dock Ă„terförsĂ€ljare för flera företag, och har stĂ€ndigt bestĂ€llningar pĂ„ ingĂ„ng. Vissa krĂ€ver stora bestĂ€llningar, vilket gör att jag bara bestĂ€ller nĂ„gon gĂ„ng per Ă„r frĂ„n dessa. Jag har hur som helst inte möjlighet att ha nĂ„gon typ av webbshop, eller ens lista pĂ„ allt jag har, det skulle krĂ€va enormt mycket arbete. Enklast Ă€r att komma förbi, men slĂ„r ni en signal sĂ„ bör jag ha nĂ„gorlunda koll, eller om jag Ă€r i studion kan jag eventuellt undersöka det direkt.

SpecialbestÀllningar

Jag handlar relativt ofta frĂ„n Barbarella/Wildcat. Önskar ni köpa nĂ„got frĂ„n deras sortiment gĂ„r det att höra av sig, och jag har det i regel hemma inom nĂ„gra veckor (om det ej Ă€r bestĂ€llningsvaror). Priserna Ă€r normalt nĂ„got lĂ€gre Ă€n vad som stĂ„r pĂ„ deras hemsida. Har ni bestĂ€llt nĂ„got (oavsett om ni betalat nĂ„got i förvĂ€g) och ni lĂ€mnat kontaktuppgifter sĂ„ skickar jag ut mail och/eller sms nĂ€r det kommit in.

LĂ€ksmycken

De smycken som sÀtts in initialt i en piercing (i en olÀkt piercing) kallas lÀksmycken. LÀksmycken vÀljs ut av piercaren efter hur kroppsdelen ser ut, vÀvnaden, tÀnkt placering, samt delvis vad kunden önskar. Det som utmÀrker lÀksmycken jÀmfört med vanliga smycken Àr att dom har ett material som tÄl att sitta i olÀkt öppen vÀvnad, och framförallt som kroppen tÄl fungerar med (biokompatibilitet). Jag anvÀnder i regel höggradig titan och/eller bioplast. Dessutom ska dom vara steriliserade innan isÀttning.

Jag sÀljer inga lÀksmycken. Detta Àr framförallt för att inte uppmana personer att utföra piercingar hemma. Det Àr vÀldigt ovanligt att personen Àr tillrÀckligt kunnig, har möjlighet till (och tillrÀcklig kunskap om) hygien och sterilitet, kunskap hur kroppen fungerar. Har ni ÀndÄ gjort misstaget att lÄta nÄgon utan kunskap osv pierca er och tror er behöva ett lÀksmycke sÄ hör av er. Ibland gÄr hÄl gjorda av amatörer att rÀdda.

Önskar ni nĂ„got speciellt lĂ€ksmycke, t ex med kristall i viss fĂ€rg osv, gĂ„r det att höra av sig. Dock bestĂ€ller jag sterilisering ganska sĂ€llan, vilket gör att ni behöver höra av er ganska lĂ„ngt i förvĂ€g. Se under rubriken SpecialbestĂ€llningar.

.