Non-Swedish? English summary of webpage

.
OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Smycken

Köpa smycken

Nedan finns lite kortfattat om vilka smycken jag normalt har hemma, och vilka ungefärliga priser som gäller.

Ringar
 • BCR- och hästskoringar i 1,2 och 1,6 mm, blanka (SS316L och titan), svarta, guld- och roséguldfärgade. Diametrar från 7 till 16 mm. Har även vissa i 9 och 11 mm! Dessa kostar 80-180 kr.
 • Hästskoringar i plast framförallt svart och genomskinligt i 1,6 och 1,2 mm, har även en del i andra färger. Diametern är då 10 och 12 mm, i 1,2 finns dom även i 6 och 8 mm. Dessa kostar 80-120 kr.
 • Segmentringar i 1,2 och 1,6 mm, blanka, svarta och guld- och roséguldfärgade. Dessa kostar 120-180 kr. De flesta har numera gångjärn.
 • Smileyringar i 1,2 mm. Framförallt blanka, men även en del guldfärgat. De flesta fungerar som BCR, men istället för en kula är det en platta som stänger ringer, vilket är snällare för tänder och tandkött när den används som smycke i smileypiercingen. Finns även en del med gängning och snällare baksida (inte metall). Kostar 100-180 kr.
 • Spiralsmycken i 1,2 och 1,6 mm. Liknar en hästskoring men går mer än ett varv och "twistad" vilket gör att den bildar en spiral, men två (exempelvis) kulor på ändarna. Både i svart och blank, vissa säljs utan ändar/kulor. 80-180 kr.
 • BCR- och hästskoringar i 2,0 till 4,0 mm. Framförallt blanka, en del svarta. Kostar 100 till 250 kr.
Stavar / barbeller / tungsmycken / bananabells
 • Tungsmycken (1,6 mm) i metall (blanka, svarta, guld) med 5 eller 6 mm kulor. Både symmetriska med kulor, och där ena sidan har ett motiv, en sten eller något annat än en kula (piller, diverse symboler osv). Kostar 80-150 kr.
 • Tungsmycken (1,6 mm) i plastmaterial (vissa uv-reaktiva), extra snälla mot tänder och tandkött. Kostar 70-100 kr.
 • Övriga barbeller/stavar (1,6 mm) för bröstvårta, genitalpiercing, öronpiercingar inklusive industrial i alla tänkbara längder. Metallfärgade, guld, svart och vit plast osv. Med eller utan kulor. 50-200 kr.
 • Grövre barbeller (2,0-4,0 mm), blanka, lite blandade längder från 8 till 16 mm. Även en del runt 25-40 mm för framförallt genitalpiercingar. 130-250 kr.
 • Bananabells / böjda barbeller i 1,2 och 1,6 mm. Till framförallt ögonbryn, vertikala underläppar, navlar, genitalpiercingar och vissa bröstvårtor. Blanka, svarta, guldfärgade med kulor eller koner på. Kostar 80-180 kr.
Smyckeskomponenter
 • Metallkulor (metallfärgade, svarta och guld) i olika storlekar till 1,2 mm och 1,6 mm-smycken. Kan finnas från 2,0 til 10 mm. Kostar 30 till 70 kr beroende på material, färg, eventuellt specialstorlek etc.
 • Metallkulor med sten i olika färger, storlekar och modeller till 1,2 mm och 1,6 mm-smycken. Kostar 40-80 kr.
 • Plastkulor i olika färger, motiv etc, även självlysande. Främst till 1,6 mm-smycken (t ex för tunga, bröstvårta, underläpp), men även en del 1,2 mm. För tungpiercing och dylikt är de snälla för tänderna. Kostar 20-50 kr. Finns mängdrabatt.
 • Spikar, koner etc i metall (blank, svart och guld) och plast. De flesta kostar 30-60 kronor. Har även långa spikar som kostar lite mer.
 • Interngängade plattor och kulor, för dermal anchor (enpunktpiercingar) samt interngängade vanliga smycken. 60-130 kr.
 • Diverse andra gängade komponenter, som tärningar, halvkulor osv i 1,2 och 1,6 mm. 40-100 kr.
 • Gummi och silikonringar ("o-ringar") i storlekar från 0,5 mm till 40 mm, för att hålla töjningar på plats eller för att hindra övriga smycken från att rotera/flyttas. Kan finnas i olika färger. 10-30 kr
 • Samt en massa fler delar.
Övriga smycken
 • Gängade labretsmycken i 1,2 och 1,6 mm. Metall och plast i olika längder (från 5 till 45 mm). För läppar, öron, kinder osv. Kostar 80-130 kr
 • Pushlabretsmycken i 1,2 och 1,6 mm i bioplast. På dessa sitter normalt platta stenar (vita framförallt, men har en del andra färger också), men finns även trippelstenar och andra finare varianter. Används ofta i öron, men fungerar även i läppen och andra ställen där platt baksida är ok. Kostar 120-280 kr
 • Massor av navelsmycken (1,6 mm). Mängder av olika designer, varianter och storlekar, även vissa hängsmycken. Framförallt 8 och 10 mm långa, men har en del längre och kortare. Har även "gravidsmycken". Kostar 80-300 kr.
 • Nosestuds / nässkruvar / näsvingepiercingar, med olika motiv. Metallfärgade framförallt, men även guld och svart. Kostar 60-150 kr.
 • Clickers till framförallt septum (1,2 och 1,6), men även vissa som är anpassade för öron som helix, daith, rook och conch. Mest blanka i grunden, men även guld, svart osv. 130 till 300 kr.
 • Töjningar och pluggar i 3 till 20 mm. Metallfärgade tunnlar, silikontunnlar, en del "roligare" varianter, och olika töjstavar i plast och metall. Kostar 60-200 kr.
 • Retainers, smycken gjorda för att synas så lite som möjligt. Till septum, läpp, ögonbryn osv. Kostar 70-130 kr.
 • Specifika bröstvårtesmycken, framförallt stavar med kulor som har stenar riktade framåt, men även vissa "sköldar", omslutande ringar (som en ring runt bröstvårtan) osv. Kostar 120-300 kr.
 • Och en massa fler smycken.

Här är några bilder på några smycken jag hade hemma i november 2016. Detta kan förstås ändras, men beställer ofta hem det jag säljer slut på, även om många "finare" smycken utgår och byts ut mot nya.. Klicka för att se större bilder.


Allmänt

Jag har en hel del smycken i lager — men ofta inte så många av varje. Det finns otroligt många kombinationer av smyckesdesign, färg, material, och storlekar (tjocklek, längd, diameter, kulstorlek osv), och även om jag lagerför mer än de flesta andra mindre studios så har jag inte allt hemma. Det händer även att saker utgår, och nya kommer till. Jag är dock återförsäljare för flera företag, och har ständigt beställningar på ingång. Vissa kräver stora beställningar, vilket gör att jag bara beställer någon gång per år från dessa. Jag har hur som helst inte möjlighet att ha någon typ av webbshop, eller ens lista på allt jag har, det skulle kräva enormt mycket arbete. Enklast är att komma förbi, men slår ni en signal så bör jag ha någorlunda koll, eller om jag är i studion kan jag eventuellt undersöka det direkt.

Specialbeställningar

Jag handlar relativt ofta från Barbarella/Wildcat. Önskar ni köpa något från deras sortiment går det att höra av sig, och jag har det i regel hemma inom några veckor (om det ej är beställningsvaror). Priserna är normalt något lägre än vad som står på deras hemsida. Har ni beställt något (oavsett om ni betalat något i förväg) och ni lämnat kontaktuppgifter så skickar jag ut mail och/eller sms när det kommit in.

Läksmycken

De smycken som sätts in initialt i en piercing (i en oläkt piercing) kallas läksmycken. Läksmycken väljs ut av piercaren efter hur kroppsdelen ser ut, vävnaden, tänkt placering, samt delvis vad kunden önskar. Det som utmärker läksmycken jämfört med vanliga smycken är att dom har ett material som tål att sitta i oläkt öppen vävnad, och framförallt som kroppen tål fungerar med (biokompatibilitet). Jag använder i regel höggradig titan och/eller bioplast. Dessutom ska dom vara steriliserade innan isättning.

Jag säljer inga läksmycken. Detta är framförallt för att inte uppmana personer att utföra piercingar hemma. Det är väldigt ovanligt att personen är tillräckligt kunnig, har möjlighet till (och tillräcklig kunskap om) hygien och sterilitet, kunskap hur kroppen fungerar. Har ni ändå gjort misstaget att låta någon utan kunskap osv pierca er och tror er behöva ett läksmycke så hör av er. Ibland går hål gjorda av amatörer att rädda.

Önskar ni något speciellt läksmycke, t ex med kristall i viss färg osv, går det att höra av sig. Dock beställer jag sterilisering ganska sällan, vilket gör att ni behöver höra av er ganska långt i förväg. Se under rubriken Specialbeställningar.

.