Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Info: Priser

Föredrar ni att läsa i listformat, kolla prislistan

Grundpriset för allt är 500 kr, 400 kr rabatterat pris

Som regel kostar alla piercingar 500 kronor styck hos hos mig — eller 400 kr för ungdom/behövande. Vanliga priser hos andra studios är 400-1000 kr beroende på studio och placering. Ofta är de piercingar som anses mer avancerade dyrare. Jag tycker det känns mer naturligt att ha samma pris på allt då det är väldigt liten kostnadsskillnad på det material en använder, dessutom tar de ungefär lika mycket tid. 500 kronor är självklart med någon form av läksmycke. Ibland går det att välja till annan modell, kristall osv för några tior extra. Tidigare kostade piercingutförande mindre hos mig, men inflation gör att allt blir dyrare (pengar blir mindre värda med tiden), samt materialkostnader ökat senaste åren.

Under 2021 har jag även börjat med två prisnivåer — en normal nivå och en rabatterad nivå. Rabatterad gäller normalt de som är under 18 år, arbetslösa och dylikt. Vi får se hur det fungerar, vill inte fokusera för mycket på det, men det kändes bättre att kunna behålla de lägre priserna för de som inte har råd annars. Ni måste säga till ifall ni ska ha rabatterat pris, utgångspunkten är standardpriset.

Jag tycker absolut inte det är fel att andra studios tar mer betalt. Ofta handlar det om större/centrala studios, kanske anställda som hjälper till med lagerhållning/bokning/frågor, fasta öppettider, steriliserar själva och därför har möjlighet till större variation av läkningssmycken osv. Jag vill inte ta mycket mer pengar än jag behöver, speciellt inte när jag trivs med det och kan sköta det mesta själv.

Tänk på att detta är grundpriset, många önskar finare smycke redan som läksmycke, och kan då kosta upp till 250 kr extra per piercing. Alltid bäst att räkna på några hundra extra per piercing. Dessutom rekommenderar jag starkt en eftervårdsprodukt för framförallt broskpiercingar som näsvinge och hårdare delar av öronen för 100-130 kr.

Mängdrabatt: Kom fler — betala mindre!

Numera får ni mängdrabatt om ni gör flera piercingar av samma typ — även om det är på olika personer. Om en person vill ha två piercingar i underläppen kostar det 800 kr totalt (700 kr rabatterat). Vill två personer ha var sin piercing i underläppen kostar det också 800 kr totalt, dvs 400 kr/st (eller 350kr/st om båda är rabatterade). Mängdrabatten gäller enbart när det är samma piercingtyp. Detta för att det blir smidigare och tidseffektivare när det gäller skötselråd, smyckesval osv. Öronpiercingar och dermal anchors/enpunktspiercingar är undantagna från detta. Mängdrabatter mellan personer gäller normalt inte på drop-in då jag främst tar snabbare ärenden.

Normalpriser:

  • 1 piercing 500 kr
  • 2 piercingar 400kr/st = 800 kr (av samma typ)
  • Fler piercingar 350 kr/st (av samma typ)

Rabatterade priser:

  • 1 piercing 400 kr
  • 2 piercingar 350kr/st = 700 kr (av samma typ)
  • 3 piercingar 340kr/st = 1020 kr (av samma typ)
  • Fler piercingar: 300 kr/st (av samma typ)
Ni måste säga till på plats om ni ska ha rabatterat pris, utgångspunkten är alltid normalpriserna. Är tänkt för ungdomar och personer som går på socbidrag eller dylikt.

Förutom öron...

Eftersom så många gör öronpiercingar på dåliga sätt, t ex med pistolHåltagningspistol
Ett föråldrat och dåligt sätt att göra piercingar. Håltagningspistolen går ej att rengöra (och är ej en engångsprodukt), varför den rent hygieniskt bör uteslutas. Dessutom skapas mer ärrvävnad jämfört med kanyl, vilket gör att hålet syns mer om man tar ut den, samt är svårare att töja och mer svårläkt. Man bör ta alla piercingar med kanyl (eller liknande), även öronpiercingar.
, eller rentav hemma, har jag sympatisänkt priset en del på dessa. I örsnibb och övriga mjukare delar av örat med 1,2 mm i tjocklek kostar det 250 kr för första, och 200 kr för efterföljande (och det görs på samma person och samma tillfälle). Övriga öronpiercingar (helix, conch, snug, tragus och andra som ej är i mjukdelarna) kostar 400 kr, eller två för 700 kr, inklusive så kallade industrialpiercing. Önskas annan tjocklek eller annat smycke kostar det 30-100 kr extra. Tänk på att hårdare delarna av öronen är svårläkta, och där rekommenderas speciell rengöring.

...och enpunktspiercingar...

Sen den något modernare implantattypen dermal anchor, eller enpunktspiercingEnpunktspiercing
Även kallade "dermal anchors", är en typ av piercing där en platta placeras under huden, och någon typ av platta/kula placeras på utsidan. Det kan låta som en jobbig piercing/implantat, men har betydligt kortare och enklare läktid än andra ytliga piercingar.
, har ett särskilt pris då dom ännu är så ovanliga. Grossistpriset för ett sådant smycke är cirka tio gånger högre än ett vanligt piercingsmycke. Övriga studios i Sverige tar mellan 600 och 1200 för en sådan. Hos mig kostar första 600 kronor, andra 500 kronor, efter det 400 kronor. Många föredrar kristall och/eller större platta (5 mm diameter istället för 4 mm) eller annan modell vilket kostar 50-150 kr extra per anchor.

Rengöring, tillbehör och smycken att byta till

För icke-orala ansiktspiercingar rekommenderar jag i första hand Prontolind spray för 130 kr - speciellt till hårdare delen av öronen samt näsvingen. Även bröstvårta och dermal anchor rekommenderas Prontolind. För piercingar i navel och i underlivet rekommenderar jag i första hand att rengöra med AntisepticAntiseptic Bodysoap
En rengöringstvål framtaget för rengöring av piercingar under läktiden framförallt nedanför halsen (navel, bröstvårta, genitalpiercingar). Ett alternativ till detta kan vara lactacydtvål.
BodysoapAntiseptic Bodysoap
En rengöringstvål framtaget för rengöring av piercingar under läktiden framförallt nedanför halsen (navel, bröstvårta, genitalpiercingar). Ett alternativ till detta kan vara lactacydtvål.
, 80 kr. Dessa säljs hos mig. Smycket som sätts in i början är ofta längre än det bör vara när det är läkt, så det kan vara smart att köpa kortare smycke direkt, framförallt när det gäller tunga och dylikt då dessa kan skada tänder och tandkött. Till de flesta piercingar går det att få en i annan design och/eller med kristall redan på läksmycket för 30 till 100 kr mer. Dessa kan behållas även efter läktiden, eventuellt på ett annat smycke.

På framförallt genitala piercingar går det att lägga till bedövning för 50 kr. Läs mer på bedövningssidan.

.