Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Piercingar: Bridge

Andra namn / varianter: Erl/Earl
Läktid: 4-12 månader

Allmänt

En snygg men ganska svårläkt piercing. Det är lätt att fastna i eget (eller andras) hår, eller vara där med fingrar.

Placering

Placeras i huden mellan ögonen. Både höjden och djupet kan variera en del. Kräver väldigt precision för att få bra.

Smycke

En stav, ibland svagt böjd, men oftast helt rakt i 1,6 mm sätter jag in. Oftast 4mm kulor men det finns både större och mindre. Smycket är initialt att märkbart längre än hålet för att tillåta uppsvullnad och rengöring.

Under läktiden

När det gäller rengöring så köper dom flesta rengöringen H2Ocean av mig, alternativt använder egen koksaltlösningKoksaltlösning
Även kallat saltvattenlösning, är en blandning av salt och vatten, förslagsvis ca 1/2 tsk salt per 3 dl vatten. Koka upp och låt svalna något innan användning mot kroppen. För optimal effekt använder man havssalt ("salt utan jod"). Finns även att köpa på apoteket.
. För att rengöra på ett skonsamt sätt är det bra att mjuka upp eventuell skorpbildning med ljummet vatten (t ex genom att rengöra efter dusch). Sedan används rena händer och gärna topz, och gör rent området och piercingen och applicerar rengöringsmedlet. Detta upprepas sedan morgon och kväll under läktidenLäktid
Läktiden är den tid man beräknar att en nytagen piercing läker sig (bildar hudvävnad t ex). När läktiden är över så känns piercingen helt ok, ingen irritation, rodnad, ömhet eller liknande. Tänk dock på att piercingen fortsätter läka efter den s k läktiden. Kan vara bra att veta om man vill töja, då man bör vänta extra länge efter läktiden.
.

Dölja eller ta ur

Det är svårt att dölja dom, för även små kulor syns tydligt i ögonregionen. När det börjar bli läkt går det att byta till genomskinliga mindre plastkulor.

.