Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Piercingar: Enpunktspiercing (dermal anchor)

Andra namn / varianter: Dermal anchor, DA
lekaleka Don't press this button. Yet, at least.
LĂ€ktid: 3 till 8 veckor

AllmÀnt

Enpunktspiercing, eller dermal anchor, Àr en nyare sorts piercing dÀr en platta placeras under huden dÀr kulor och liknande kan skruvas fast. Plattan Àr bara nÄgra tiondels millimeter tjock, och har i regel ett antal hÄl dit hudvÀvnaden sedan fÀster. Denna piercingtyp öppnar för nya möjligheter av placeringar och mönster. Den kan Àven ses som ett betydligt bÀttre alternativ till andra ytliga piercingar, exempelvis sternumpiercingen som har stor förmÄga att [migrering]migrera. En enpunktspiercing lÀker ofta pÄ ungefÀr en mÄnad, medan sÄdana ytliga piercingar kan förbli olÀkta ett halvÄr och lÀngre Àn det. En annan typ av enpunktspiercing Àr Skin Diver dÀr smycket Àr i en del, vilket gör att den ej gÄr att byta.

Placering

En enpunktspiercing kan placeras pÄ de flesta stÀllen pÄ kroppen. NÄgra vanligare stÀllen Àr sternum (mellan brösten), armarna och strax vid sidan om ögonen. NÄgot som kan vara riktigt fint Àr att utsmycka eventuella tatueringar med en eller flera enpunktspiercingar. Den andra varianten av enpunktspiercing, Skin Diver, har mindre inre storlek och kan dÀrför placeras betydligt nÀrmare varandra.

Smycke

Smycket som sÀtts in Àr en platta i höggradig [titan]titan med nÄgra hÄl i, och ligger innanför huden. Den synliga och utbytbara delen Àr nÄgon typ av kula/platta med en skruv som passar plattan som sitter innanför. Det finns nÄgra olika standarder nÀr det gÀller gÀngning, och utbudet Àr Ànnu inte sÄ stort och smycken relativt dyra. Jag anvÀnder smycken med 1,2 mm-gÀngning. Jag gör inte lÀngre Skindivers, som Àr en annan typ av enpunktspiercing dÀr yttre smycket inte gÄr att byta. Alla enpunktspiercingar hos mig har en löstagbar yttre del.

Under lÀktiden

Rengöringen skiljer sig en del beroende pÄ placering. Till en början rekommenderas en snÀll tvÄl, förslagsvis [antisepticbodysoap]Antiseptic Bodysoap, eller [lactacyd]LactacydtvÄl. Piercingen lÀker lÀtt, men en [kompress]kompress bör skydda piercingen under [laktid]lÀktiden för att inte störa den.

Dölja eller ta ur

Önskas en enpunktspiercing att tas bort krĂ€vs ofta ett litet ingrepp/snitt dĂ„ plattan Ă€r ihĂ„lig (och hudvĂ€vnad vĂ€xt genom den).

.