Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Piercingar: Kvinnliga genital

Andra namn / varianter: Vertikal och horisontell klitoriskappa, inre och yttre blygdlÀpp, Christina, Princess Diana etc
lekaleka En vertikal klitoriskappa. Enligt uppgift var det inte helt enkelt att cykla efter denna gjordes!
LÀktid: 4-8 veckor för klitoriskappa och inre blygdlÀpp, övriga nÄgon mÄnad lÀngre

AllmÀnt

Den vanligaste underlivspiercingen för kvinnor Àr vertikal klitoriskappa, tÀtt följt av horisontell. Vid inre och yttre blygdlÀpp Àr det vanligt att symmetri önskas, och har dÀrför en pÄ motstÄende sida. Det Àr inga större svÄrigheter att göra tvÄ/flera samtidigt. Framförallt nÀr det gÀller klitoriskappor, men delvis Àven övriga underlivspiercingar, sÄ upplever mÄnga att dom fÄr ökad kÀnslighet dÄ smycket kommer Ät kÀnsliga delar. BÀrs en piercing i underlivet och upplever smÀrta vid sex eller annan aktivitet, och den Àr lÀkt, kan det vara en idé att [toja]töja den eller Ätminstone byta smycke.

Placering

Över huvud taget skiljer det sig mycket mellan olika personer hur och var piercingar kan och önskas placeras i underlivet. NĂ€r det gĂ€ller piercing i klitoriskappan Ă€r det fler som Ă€r lĂ€mpade för vertikal Ă€n horisontell, men vissa Ă€r lĂ€mpliga kandidater för bĂ„da. Princess Diana görs normalt i par, och Ă€r vertikala klitoriskappepiercingar pĂ„ sidorna. Ett test en kan köra sjĂ€lv för att se hur lĂ€mplig en Ă€r för framförallt vertikal klitoriskappa Ă€r att ta en blöt topz och försiktigt peta in under sjĂ€lva kappan. Om kappan tĂ€cker större delen av topzhuvudet gĂ„r det ofta bra att göra en vertikal kappa Ă„tminstone. Inre och yttre blygdlĂ€pp kan placeras pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, inte helt ovanligt med flera. Christina Ă€r en piercing som gĂ„r frĂ„n nedre delen av venusberget till strax ovanför klitoriskappan. Christina Ă€r en ytlig piercing och Ă€r dĂ€rför mer svĂ„rlĂ€kt samt har risk för migrering.

Smycke

I klitoriskappa sÀtter jag oftast in en böjd stav pÄ 1,6 mm, Àven om jag i vissa fall sÀtter i en nÄgon typ av ring direkt. Oavsett vad sÄ kan gÄr det fint att byta nÀr det vÀl Àr lÀkt. BlygdlÀpparna förses i regel med ring som [laksmycke]initialt smycke pÄ 1,6 mm. Tunnare Àn 1,6 mm Àr inte aktuellt pÄ nÄgon underlivspiercing, men att [toja]töja Àr inte omöjligt. Vid Christinapiercing sÀtter jag i en special böjd [banan]barbell, eventuellt med pÀrla (som en navelpiercing) pÄ 1,6 mm.

Under lÀktiden

Det Àr viktigt att inte anvÀnda nÄgra starka produkter i underlivet. Det jag rekommenderar i första hand Àr [antisepticbodysoap]Antiseptic Bodysoap, och att tvÀtta med denna en gÄng per dygn. Det Àr bra att göra detta i samband med dusch. För alla underlivspiercingar mÄste extra god hygien iaktas, byta underklÀder varje dag. Inget sex eller annat lekande under [laktid]lÀktiden!

Dölja eller ta ur

Önskar en att dölja sin underlivspiercing fungerar klĂ€der utmĂ€rkt. Vid tillfĂ€llig uttagning av smycket tillfĂ€lligt bör försiktighet iaktas dĂ„ piercingar i underliv kan dra ihop sig och eventuellt vĂ€xa igen snabbt. Att ta ut dom helt Ă€r inga problem, lĂ€mnar eventuellt ett par prickar dĂ€r smycket satt. Det finns Ă€ven mer eller mindre diskreta smycken.

.