Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Piercingar: Manliga genital

Andra namn / varianter: Frenum, Prince Albert (PA), förhuden etc
Läktid: 1-3 månader

Allmänt

Piercingar i manliga underlivet har folk haft i tusentals år, och det är inte utan anledning som det nämns i vissa erotiska verk som ett minst sagt förhöjande inslag. I en frenumpiercingen kan även en ring sättas in som stryper ollonet, vilket kan ge en klar fördel vid sex - både för killen och partnern. Övriga manliga genitala piercingar ger också ofta en förhöjd känsla, speciellt för partnern. Ärligt talat tycker jag för få män är piercade där.

Placering

Frenumpiercingar sitter på nederdelen av kuken, ofta långt fram (runt strängen). Bärs flera frenumpiercingar efter varandra kallas det frenumstege. PA, eller Prince Albert, går genom urinröret och ut på nederdelen av ollonet. Båda dessa piercingar är ganska vanliga att töjaAtt töja
Det handlar om att man vill utvidga hålet, d v s få in större smycken. Att töja piercingar är nästan en hel vetenskap i sig. Det finns flera sätt, men en grundregel är att låta hålet läka helt först, och sedan ta det lugnt, inte mer än någon millimeter per månad.
, då dom ska upplevas skönare så. Det finns även andra manliga genitalpiercingar.

Smycke

På dom flesta manliga genitalpiercingar går det att sätta in antingen en ring eller någon typ av stav eller bananbarbellBananbarbell
Även kallad bananabell. Detta är en böjd barbell, dvs en böjd stav, i regel med två kulor i ändarna. Vanliga att ha i ögonbryn och navel (navelpiercing är en bananabell där en en kula betydligt större och med motiv).
initialt. Oftast med en tjocklek av 1,6 mm. PA gör jag helst i 2,5 mm (kostar 100 kr extra), för att den ofta blir bekvämare då. Vilket smycke det blir diskuterar vi på plats, då kön varierar en hel del.

Under läktiden

För att rengöra dessa piercingar rekommenderas en mild och snäll två, antingen AntisepticAntiseptic Bodysoap
En rengöringstvål framtaget för rengöring av piercingar under läktiden framförallt nedanför halsen (navel, bröstvårta, genitalpiercingar). Ett alternativ till detta kan vara lactacydtvål.
Bodysoap eller lactacydtvålLactacydtvål
Detta är en neutral och snäll tvål som finns t ex på Apoteket. Kostar ca 50 kr.
. Rengöring morgon och kväll under läktidenLäktid
Läktiden är den tid man beräknar att en nytagen piercing läker sig (bildar hudvävnad t ex). När läktiden är över så känns piercingen helt ok, ingen irritation, rodnad, ömhet eller liknande. Tänk dock på att piercingen fortsätter läka efter den s k läktiden. Kan vara bra att veta om man vill töja, då man bör vänta extra länge efter läktiden.
, varken mer eller mindre. Kan även vara skönt att göra ett saltvattenbadKoksaltlösning
Även kallat saltvattenlösning, är en blandning av salt och vatten, förslagsvis ca 1/2 tsk salt per 3 dl vatten. Koka upp och låt svalna något innan användning mot kroppen. För optimal effekt använder man havssalt ("salt utan jod"). Finns även att köpa på apoteket.
ibland.

Dölja eller ta ur

Att gömma sin stolthet löser sig kanske oftast själv, men det finns även ganska diskreta smycken. Väljer en att ta ur den är det inga problem. En töjd piercing läker dock inte alltid ihop helt av sig själv.

.