Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google har hittat på att jag är mitt i stan och/eller stängd — jag är fortfarande aktiv på Mariehem.

Piercingar: Näsvinge

Andra namn / varianter: Näspiercing
lekaleka En nosestud är den vanligaste typen av smycke i näsvingar, och är 0,8 till 1,0 mm tjocka.
Läktid: 2-4 månader

Allmänt

En ganska lättläkt och liten piercing. Extra jobbig att ha oläkt vid förkylning av uppenbara skäl. En av få piercingar där smycket jag har ser bra ut direkt (ej för stor/lång).

Placering

Dessa placeras på näsvingen någonstans, ofta ungefär där det spiralformade väcket slutar. Önskas ring senare så utgår en från storleken på denna när man väljer hur långt upp piercingen placeras. En piercingkombination jag själv gillar är att ha en spik på vardera näsvinge.

Smycke

Normalt sätter jag in en så kallad nosestudNosestud
Detta är ett vanligt smycke i näsvingen, som är en tunn böjd/krokig stav. Ofta är det ingen fastsättningsmekanism, utan går att ta ut utan att skruva/liknande. Jag har inte hittat något riktigt bra svenskt namn till denna typ av smycke.
på 1,0 mm i bioplastBioplast
Detta är ett väldigt snällt material som används mer och mer inom både piercing och kirurgiska implantat. Materialet är mjukt viket gör det snällare att bära t ex för tänder och tandkött, men gör också att det går att kapa smycket i valfri längd. Speciellt bra material att ha på ytliga piercingar under vintern, då det leder värme (och därmed kyla) dåligt.
och/eller titanTitanium
En av dom snällaste metaller man kan ha i och emot kroppen. Det finns dock olika grader av titan, alla är inte lämpliga.
. Det som syns är alltså en liten pärla (kristallfärgad). Att sätta in en tunn ring senare är inga problem. Ibland kan en 1,2 mm-labret användas från början.

Under läktiden

För rengöring av näsvingepiercingar rekommendar jag antingen använda vanlig koksaltlösningKoksaltlösning
Även kallat saltvattenlösning, är en blandning av salt och vatten, förslagsvis ca 1/2 tsk salt per 3 dl vatten. Koka upp och låt svalna något innan användning mot kroppen. För optimal effekt använder man havssalt ("salt utan jod"). Finns även att köpa på apoteket.
, eller H2Ocean. Oavsett vad så används rena händer och gärna topz, och applicerar rengöringsmedlet. Detta upprepas morgon och kväll under läktidenLäktid
Läktiden är den tid man beräknar att en nytagen piercing läker sig (bildar hudvävnad t ex). När läktiden är över så känns piercingen helt ok, ingen irritation, rodnad, ömhet eller liknande. Tänk dock på att piercingen fortsätter läka efter den s k läktiden. Kan vara bra att veta om man vill töja, då man bör vänta extra länge efter läktiden.
.

Dölja eller ta ur

När den väl är läkt är det bara att pilla ut nosestud:enNosestud
Detta är ett vanligt smycke i näsvingen, som är en tunn böjd/krokig stav. Ofta är det ingen fastsättningsmekanism, utan går att ta ut utan att skruva/liknande. Jag har inte hittat något riktigt bra svenskt namn till denna typ av smycke.
, och det enda som syns är en liten prick (som lika gärna kunde varit där naturligt). Bärs inget smycke på tillräckligt länge växer den i regel igen, insidan först.

.