Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Piercingar: Navel

Andra namn / varianter: Belly button
lekaleka I början av lÀktiden rekommenderar jag att anvÀnda en kompress över naveln. FortsÀtt gÀrna lÀnge med detta.
LÀktid: 3-9 mÄnader

AllmÀnt

Navelpiercingen Àr en ganska vanlig piercing hos tjejer, framförallt yngre, trots att den har ganska lÄng [laktid]lÀktid. Navelpiercingar Àr tyvÀrr inte helt ovanliga att de [migrering]migrerar, Àven nÀr den kan rÀknas som lÀkt. DÀrför Àr det extra viktigt att ett bra material anvÀnds och lÄter den ta sin tid pÄ sig för att lÀka. Om den börjar migrera och inget görs Ät Àr det stor risk att den vÀxer ut helt sÄ smÄningom och bilda ett stort Àrr. Navelpiercingar Àr ofta svÄra att göra om ifall detta intrÀffar.

Placering

Den vanligaste navelpiercingen Àr den som sitter strax ovanför, med nedre hÄlet i naveln. PÄ vissa navlar kan det Àven gÄ att placera smycket pÄ nedre delen av naveln, eller möjligen "offside" (pÄ sidan).

Smycke

Naveln Ă€r en av fĂ„ piercingar som har ett eget smycke uppkallat efter sig - navelpiercingen. Det Ă€r en [banan]bananbarbell fast med mindre och en större kula. Är smycket i nĂ„gon form av metall sĂ„ Ă€r i regel den större kulan fastsvetsad i bananbarbellen, medan den mindre (övre) Ă€r avtagbar.

Under lÀktiden

För rengöring av navelpiercing rekommenderas [antisepticbodysoap]Antiseptic [antisepticbodysoap]Bodysoap. Ett alternativ Àr [lactacyd]LactacydtvÄl. Med rena hÀnder rengörs sedan piercingen tvÄ gÄnger dagligen. Under övrig tid fÄr gÀrna [kompress]kompress anvÀndas för att skydda mot smuts och slitage frÄn klÀder.

Dölja eller ta ur

Att dölja en navelpiercing bör vĂ€l av sin natur inte vara sĂ„ svĂ„rt. Efter lĂ€ktiden kan den tas ut ett tag. Hur lĂ€nge varierar frĂ„n nĂ„gon dag till flera mĂ„nader. Önskar en ta ut den Ă€r detta inget problem, bara att ta ur och vĂ€nta. Man bör dock rĂ€kna med synligt Ă€rr pĂ„ naveln, som bleknar med tiden.

.