Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Piercingar: Ögonbryn

Andra namn / varianter: Eyebrow
lekaleka I början sÀtts en nÄgot lÀngre stav in Àn vad som behövs nÀr piercingen Àr lÀkt.
LĂ€ktid: 6-10 veckor

AllmÀnt

En ögonbrynspiercing lĂ€ker normalt fint om den inte störs. Att störa den kan vara att ha mössa/pannband som smutsar ner och nöter pĂ„ piercingen eller komma Ă„t den nĂ€r hĂ„ret fixas/tvĂ€ttas eller vid klĂ€dbyte. Ögonbrynet kan vara ömt, rött och eventuellt lite uppsvullet i början - detta Ă€r inget konstigt. Vissa fĂ„r Ă€ven en typ av blĂ„mĂ€rke runt piercingen, och Ă€r inget farligt. Det Ă€r bra att ha lite koll pĂ„ piercingen sĂ„ att den inte [migrering]migrerar, dĂ„ detta skapar onödig Ă€rrbildning, risk att den hamnar för lĂ„ngt ut (eller lossnar) och eventuellt gör piercingen sne.

Placering

Ögonbrynspiercingar placeras oftast vinkelrĂ€tt mot sjĂ€lva ögonbrynet, sĂ„ att den \"följer\" ögonbrynet. Var dessa placeras i sidled Ă€r en smaksak, men vanligast Ă€r pĂ„ yttre halvan av ögonbrynet. Eventuella glasögon kan Ă€ven kan störa vissa placeringar av en ögonbrynspiercing, och bör tas hĂ€nsyn för det nĂ€r man bestĂ€mmer placering. Vissa vĂ€ljer Ă€ven att ta flera ögonbrynspiercingar pĂ„ samma sida.

Smycke

Normalt sĂ€tts en böjd stav med 1,2 mm tjocklek, om inte annat önskas. Oftast dĂ„ i [bioplast]bioplast med [titan]titankulor (tvĂ„ snĂ€lla [bramaterial]material). [laksmycke]LĂ€ksmycket Ă€r lĂ€ngre Ă€n det piercade hĂ„let för att underlĂ€tta rengöring och inte riskera att det blir för tight vid eventuell svullnad. Önskas sedan nĂ„gon typ av ring eller annat smycke, bör hela [laktid]lĂ€ktiden vĂ€ntas ut innan byte. Det finns nu Ă€ven möjlighet att fĂ„ [retainer]retainer som lĂ€ksmycke.

Under lÀktiden

NÀr det gÀller rengöring sÄ köper dom flesta rengöringen H2Ocean av mig, alternativt anvÀnder egen [koksalt]koksaltlösning. För att rengöra pÄ ett skonsamt sÀtt Àr det bra att mjuka upp eventuell skorpbildning med ljummet vatten (t ex genom att rengöra efter dusch). Sedan anvÀnds rena hÀnder och gÀrna topz, och gör rent omrÄdet och piercingen och applicerar rengöringsmedlet. Detta upprepas sedan morgon och kvÀll under [laktid]lÀktiden.

Dölja eller ta ur

Liksom de alla andra piercingar bör inte smycket tas ut eller bytas innan det Àr helt lÀkt, dÄ det kan vara svÄrt att fÄ in smycket igen samt risk att piercingen rivs up inifrÄn. NÀr den Àr lÀkt gÄr det lÀtt att plocka ur den tillfÀlligt och senare sÀtta i den. Vid oro att den ska vÀxa igen gÄr det att sÀtta in en [retainer]retainer, ett genomskinligt litet smycke som knappt syns. VÀljer en att ta ur piercingen helt sÄ gÄr det bra. Görs detta innan den Àr helt lÀkt bör en fortsÀtta med rengöring nÄgra dagar. NÀr den lÀkt ihop sÄ syns bara tvÄ smÄ prickar som blir svagare och svagare med tiden.

.