Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Piercingar: Septum

Andra namn / varianter: tjurring
lekaleka Snart!
LĂ€ktid: 4-10 veckor

AllmÀnt

Septum Àr en trevlig piercing som passar mÄnga. Vissa har vÀldigt smÄ ringar, medan andra töjer och anvÀnder stora tunga smycken. AnvÀnds stora metallsmycken hÀr uppe i norrland pÄ vintrarna sÄ kyler det ned nÀsan, en lite speciell kÀnsla. Det Àr en lÀtthanterlig piercing, förutom i början nÀr det visar sig om den lÀker rakt eller snett.

Placering

Piercingen placeras i mellanvÀggen i nÀsan. Antingen i brosket eller nedanför, det beror pÄ hur lÄngt upp en önskar ha den i kombination med hur nÀsan ser ut (individuellt). Placeringen kan Àven pÄverkas av om den ska [toja]töjas i framtiden. I övrigt Àr det en piercing som Àr klurig att placera rÀtt, och tyvÀrr gÄr det aldrig att garantera att den blir helt rak. Den har nÀmligen en förmÄga att röra sig under första dygnen.

Smycke

Normalt sÀtter jag in en [bcr]BCR pÄ 1,6 mm men för den som vill ha en tunnare gÄr det att fÄ 1,2 mm. I vissa fall finns möjligheten att fÄ 2,4 mm BCR redan frÄn början. Det gÄr Àven att sÀtta en kort stav sÄ att endast tvÄ kulor syns, eller nu Àven en [retainer]retainer som inte syns alls. NÀr den Àr lÀkt finns mÄnga smycket att vÀlja pÄ. Septum Àr en ganska vanlig piercing att [toja]töja. DÄ Àr det bra att tÀnka pÄ att grövre smycken sÀllan finns i smÄ diametrar, sÄ tÀnker en inte pÄ det vid placering finns risk att tjockare smycken hÀnger lÄngt ned.

Under lÀktiden

För att rengöra pÄ ett skonsamt sÀtt rekommenderar jag [koksalt]koksaltlösning, eller [antisepticsolution]Antiseptic Solution. Genom att anvÀnda rena hÀnder och gÀrna topz rengörs smycket och omrÄdet omkring. Detta upprepas morgon och kvÀll.

Dölja eller ta ur

Vill en dölja sin septumpiercing sÄ finns det sÄ kallade [retainer]retainers, vilket Àr smycken som Àr lÀmpade att vinkla upp i nÀsan, sÄ att dom inte syns alls. Att ta ut smycket nÀr den har lÀkt en kortare tid Àr dock inga problem. Vill en ta ut den för alltid sÄ Àr det inga problem, dom smÄ Àrren som lÀmnas kvar sitter ju inte synligt. Observera att det nu Àven finns möjlighet att sÀtta retainer frÄn början hos mig, med nackdelen att det inte gÄr att se riktigt hur den lÀker.

.