Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Piercingar: Smiley

LĂ€ktid: 2-4 veckor

AllmÀnt

En vÀldigt lÀttlÀkt och enkel piercing. Dock finns risk för migrering, dvs att kroppen stöter ifrÄn smycket. Ofta beror det pÄ dÄliga/olÀmpliga smycken eller myckete lekande, men ibland vill dom helt enkelt inte stanna. Ibland gÄr dom att göra om pÄ ett vettigt sÀtt, kom förbi sÄ behdömer jag.

Placering

Piercingen sitter i strÀngen under överlÀppen, och kallas smiley dÄ den Àr tÀnkt att synas frÀmst nÀr personen ler. Alla har inte/knappt nÄgon strÀng frÄn början, vissa lyckas förstöra den genom snusande osv. NÀr det gÀller rakheten/symmetrin kan den vara lurig dock. LÀppen mÄste lyftas upp för att kunna pierca denna, och pga kroppens asymmetri kan det göra en piercing sne nÀr lÀppen sedan slÀpps ned. Sen hittar smycken ofta sina favoritplaceringar pÄ den skrovliga tandköttet (eller tÀnderna), vilket ocksÄ i regel gör det asymmetriskt.

Smycke

Det som ingÄr Àr en vanlig [bcr]BCR i 1,2mm, men mÄnga lÀgger till lite extra och fÄr en hÀstsko eller en BCR med sten i. Det finns speciella smycken gjorda för smiley dÀr "kulan" istÀllet Àr en platta (med framsida antingen blank eller med kristall/sten) för att skona tÀnder och tandkött. Alla smycken finns i olika diametrar, och kan dÀrför vara mer eller mindre synliga redan frÄn början. Det gÄr Àven att sÀtta in en kort stav som dÄ i regel inte syns.

Under lÀktiden

För att hjÀlpa piercingen att lÀka sÄ bra som möjligt sköljs munnen med [koksalt]koksaltlösning efter all mat- och dryckintag (förutom rent vatten). Ny koksaltlösning bör göras varje dag.

Dölja eller ta ur

För att dölja en smiley rÀcker det ofta att sÀtta in ett mindre smycke, och absolut minst syns en kort stav med smÄ kulor. TÀnk pÄ att slemhinnor lÀtt vÀxer igen, sÄ ha alltid smycke i om du vill behÄlla hÄlet.

.