Non-Swedish? English summary of webpage

OBS: Google fĂ„r ibland för sig att jag flyttat eller stĂ€ngt — jag Ă€r fortfarande aktiv pĂ„ Mariehem.

Piercingar: Tunga

lekaleka I en nytagen tungpiercing sÀtts en jobbigt lÄng stav in, för att tungan ofta svÀller upp en hel del.
LĂ€ktid: 3-5 veckor

AllmÀnt

Piercing i tungan Àr en trevlig och lÀttlÀkt piercing. MÄnga har den för att den Àr snygg, andra för att den uppskattas av mÄnga vid kyssar och oralsex. Det Àr vanligt att folk tror detta Àr en mycket smÀrtsam och svÄrlÀkt piercing, dÄ det i sjÀlva verket Àr tvÀrt om. Dock kan första dagarna vara riktigt jobbiga, dÄ den kan vara uppsvullen och en bör hÄlla sig till flytande föda.

Placering

En vanlig tungpiercing placeras (i sidled) i mitten av tungan. Placeringen Àr viktig dÄ en missplacerad tungpiercing lÀtt kan skada tÀnder och tandkött. Beroende pÄ hur tungan har vÀxt kan det gÄ att placera flera tungpiercingar i rad. BerÀtta gÀrna om sÄna planer nÀr vi diskuterar placering, Àven om du inte vill göra flera samtidigt.

Smycke

FrÄn början sÀtts en förhÄllandevis lÄng 1,6 mm tjock [barbell]barbell (stav med tvÄ kulor) in. Detta eftersom tungan ofta Àr uppsvullen en del första dagarna. Hos mig sÀtter jag i oftast in en barbell i [bioplast]bioplast med [titan]titankulor, vilket sÀnker riskerna för tandskador. Efter nÄgra veckor ska smycket bytas till ett kortare, och om en att vara extra skonsam mot tÀnderna finns smycken med mjukare kulor (vanligtvis plast).

Under lÀktiden

För att hjÀlpa piercingen att lÀka sÄ bra som möjligt sköljs munnen med [koksalt]koksaltlösning efter all mat- och dryckintag (förutom rent vatten). Ny koksaltlösning bör göras varje dag.

Dölja eller ta ur

Tungpiercingar kan vara svĂ„ra att fĂ„ i redan efter nĂ„gon kvart för vissa, sĂ„ se till att alltid ha smycke sĂ„ lĂ€nge du vill b ehĂ„lla den. Tungan drar vĂ€ldigt snabbt ihop sig och det kan vara svĂ„rt att fĂ„ in smycket efter kort tid. Önskas en att ta ut den permanent Ă€r det inga problem, dĂ„ det gĂ„r snabbt och lĂ€mnar bara ett litet Ă€rr pĂ„ tungan som knappt syns. Om ni mĂ„ste ta ut tungpiercingen i och med operation i munhĂ„la eller liknande kan ni höra av er, det finns lite knep för sĂ„dant ocksĂ„.

.